Αυτό επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι αναρωτιούνται μήπως η προσωρινή απομάκρυνση του, μετατραπεί σε μόνιμη.
Η αλήθεια είναι οτι η πολιτική της "δημιουργικής ασάφειας" την οποία εφήρμοσε ο κ. Βαρουφάκης ώς διαπραγματευτική στρατηγική, μάλλον έφτασε στο τέλος της. Αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στην κυρία Μέρκελ, είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα τα οποία θα μπορούν να αξιολογηθούν από τους εκπροσώπους των δανειστών. Για αυτό εξάλλου, ο κ. Τσίπρας πήρε μαζί του στις συναντήσεις με τη γερμανίδα Καγκελάριο τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Χουλιαράκη, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε αντικαταστήσει με τον έταιρο καθηγητή, κ. Θεοχαράκη. Ο κ. Χουλιαράκης, έχει επαφές στις Βρυξέλες και είναι τεχνοκράτης, ενώ ο κ. Θεοχαράκης είναι καθηγητής της φιλοσοφίας των οικονομικών. Η αλλαγή προσώπων που εφήρμοσε ο κ. Τσίπρας σηματοδοτεί μια ελληνική στάση, πιο κοντά στις απαιτήσεις των πιστωτών.
Από την άλλη μεριά, η αποστασιοποίηση του κ. Σόιμπλε, δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνιμη, αφού ο σκληρός Γερμανός, είναι ενεργός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και δεν εκλήθει απλώς να αναλάβει τη διαπραγμάτευση, όπως ο Έλληνας υπουργός. Το μέλλον του κ. Βαρουφάκη στην κυβέρνηση, μοιάζει τώρα πολύ περιορισμένο, λένε οι άσπονδοι συνάδελφοι του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr