Υπό διωγμό τελούν τουλάχιστον 150.000 υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα. Με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο να ομολογεί κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων φόρων, αφού η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί, η κυβέρνηση συντηρεί το θέμα μείωσης των δαπανών του Δημοσίου. Άλλη λύση, σύμφωνα με πηγές στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει από τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως οι Δήμοι.
Η επικείμενη, δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων επαναβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των υφυπουργών κκ. Ντ. Ρόβλια και Π. Τζωρτζάκη με την τρόικα. Μάλιστα, ο σχετικός προγραμματισμός, που αφορά αποχωρήσεις και προσλήψεις, αναμένεται να αποτυπωθεί σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Δεδομένου, ωστόσο, ότι λόγω της εφεδρείας για τα επόμενα δύο χρόνια οι συνταξιοδοτήσεις εκ των πραγμάτων περιορίζονται, εκφράζονται φόβοι ότι τελικά οι απολύσεις δεν θα αποτραπούν.
Αλλά και για το άμεσο μέλλον η απειλή παραμένει, αφού στις αρχές του νέου έτους αναμένεται η απάντηση της τρόικας για το θέμα της εφεδρείας και ειδικότερα, εάν στους 30.000 υπαλλήλους που έχει συμφωνηθεί να ενταχθούν στις λίστες των «εφέδρων» έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα ενταχθούν και όσοι επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν, οι οποίοι και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι εκπρόσωποι της τρόικας κράτησαν χθες κλειστά τα χαρτιά τους επ' αυτού, παραπέμποντας στον Ιανουάριο οπότε και θα επισκεφθούν εκ νέου την Αθήνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr