Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε η παρουσία όλων να είναι λιτή και οι μετακινήσεις προς τη Θεσσαλονίκη να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Και βεβαίως, δεν νοούνται πολυάριθμες μετακινήσεις γραμματέων, συμβούλων κλπ.
Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να κάνουν πολύ σοβαρή προετοιμασία, ενόψει της ΔΕΘ, στην οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της και τις προοπτικές που διανοίγονται μετά την πρόσφατη απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.
Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα
Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ και των «στημένων» αγώνων, ο υπ. Πολιτισμού δήλωσε: «Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του αθλητισμού σε μια μέρα» και πρόσθεσε: «Πρέπει συνεχώς να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».
Σύμφωνα με τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού:
- Συγκροτείται το εθνικό συμβούλιο αθλητικού σχεδιασμού, το οποίο «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σωστής ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού».
- Αναβαθμίζεται η ΔΕΑΒ, η οποία αποκτά δύο νέες αρμοδιότητες, που αφορούν στους «στημένους» αγώνες και το δικαίωμά της να προτείνει αλλαγή έδρας ενός αγώνα, αλλά και απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών. Στο σημείο αυτό ο κ. Γερουλάνος διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις αυτές θα απαγορευθούν για ένα χρόνο, ενώ όσον αφορά στους συνδέσμους φιλάθλων δεν θα δοθεί άδεια λειτουργίας τους μέχρι τον Αύγουστο του 2012.
- Θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας.
- Σχετικά με το ντόπινγκ, συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Φαρμακοδιέγερσης.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ακόμη ότι «ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες βίας, αφού έχουν μεγάλη αξία, και θα το σκεφτούν πλέον σοβαρά οι ομάδες να προκαλούν επεισόδια». Επισήμανε ακόμη ότι «δεν έχουμε αποκλείσει την πι8ανότητα να καθυστερήσει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος», αλλά τάχθηκε υπέρ της κανονικής διεξαγωγής του, προκειμένου να δοκιμαστούν όλες οι διαδικασίες.
Πέντε νομοσχέδια
Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου βρέθηκαν τα εξής θέματα:
1. Σχέδιο νόμου για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Γ. Παπακωνσταντίνου).
2. Σχέδιο νόμου για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών (Γ. Παπακωνσταντίνου).
3. Σχέδιο νόμου για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις (Φ. Γεννηματά,).
4. Σχέδιο νόμου για τη διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος (Χ. Καστανίδης).
5. Σχέδιο νόμου για τη Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις (Π. Γερουλάνος).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr