Το υπουργείο βιομηχανίας της Γερμανίας με ένα λεπτομερές σχέδιο θέλει να υποστηρίξει την ελληνική βιομηχανία. Η γερμανική βιομηχανία προβλέπει κερδοφόρες συμφωνίες με την Ελλάδα, και πιστεύει ότι οι γερμανικές επενδύσεις μπορούν να φτάσουν τα 50 δις ευρώ.
Την Τετάρτη, ο Rössle θα ηγηθελι συνεδρίου με τους προέδρους πάνω από 20 βιομηχανικών οργανισμών, με στόχο να εντοπισθούν οι προγραφές τις οποίες χρειάζονται οι γερμανοί βιομήχανοι για να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. Η γερμανική βιομηχανία ελπίζει για συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το γερμανικό υπουργείο βιομηχανίας προτίθεται, μέσω αυτής της επενδυτικής προσπάθειας, να υπερνικήσει τις ανταγωνιστικές αδυναμίες της Ελλάδας, προσφέροντας διοργανωτική βοήθεια για την δημιουργία θεσμών ανταγωνιστικότητας, και την μοντερνοποίηση της ελληνικής γραφειοκρατίας. Η καγκελάριος Μέρκελ έχει δώσει την πλήρη υποστήριξή της, και την έχει κοινοποιήσει σε διάφορες συναντήσεις με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Το Handelsblatt πληροφορεί ότι οι προεργασίες γίνονται εδώ και ένα χρόνο, υπό της διαταγές της γερμανικής καγκελαρίας, με πολλαπλές συναντήσεις μεταξύ αντιπροσώπων των δύο κρατών. Κύριος πρώτος στόχος, είναι φυσικά, ότι θα επιτύχει η αναδιάρθρωση και η αναβάθμιση της νομοθεσίας και της γραφειοκρατίας στην ελληνική οικονομία.
Η γερμαική βιομηχανία έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σε ένα συνέδριο της περασμένης εβδομάδας με τον έλληνα υπουργό βιομηχανίας, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πήραν μέρος πολλές επιχειρήσεις που είναι στο DAX, μεταχύ των οποίων και οι Bayer, Hochtief, SAP, Telekom, Tui, ακόμα και η Siemens.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην ηλιακή τεχνολογία, όχι μόνο για την ελληνική ηλιοφάνεια, αλλά λόγω του ότι η επαναγορά ενεργείας είναι πολύ ακριβότερη στην Ελλάδα, (35-39 λεπτά το KWh ) από ότι στην Γερμανία (21-28 λεπτά το KWh).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr