Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την επαναδιάρθρωση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) ώστε «να γίνει πιο ευέλικτο και πιο γρήγορο». Ενώ το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το διαχειρίστηκαν τριάντα τρεις φορείς με χίλια εκατόν ενενήντα δύο στελέχη, με το ν. 3614/2007 για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, δημιουργήθηκαν εκατόν έξι διαχειριστικές αρχές, τρεις φορές επάνω δηλαδή. Μαζί με τις τράπεζες δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι και μαζί με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις τρεις χιλιάδες επτακόσιοι εξήντα τρεις άνθρωποι. Δηλαδή, δημιουργήθηκαν τριπλάσιες δομές διαχείρισης, επιστρατεύτηκαν τριπλάσια υψηλά αμειβόμενοι άνθρωποι. Για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2007 έδωσε τις πρώτες πληρωμές μέσα στο 2009, γεγονός που μας έχει εκθέσει, δήλωσε.
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που είναι και διοικητική πραγματικότητα, που περιγράφω, δίνουμε μία πετυχημένη μάχη απορρόφησης των κοινοτικών πόρων. Από το 3% που παραλάβαμε απορροφήσαμε το 23%. Στο τέλος του χρόνου θα κλείσουμε πάνω από το 33%, με 5,2 δισεκατομμύρια πραγματική δημόσια δαπάνη, με κάλυψη και υπέρβαση του ν + 3.
Επίσης έκανε γνωστό ότι την προσεχή εβδομάδα θα πάει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει ένα έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Στήριξης, του ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία Δημόσιας Επενδυτικής Τράπεζας για να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα τραπεζική ρευστότητα με μικρή συμμετοχή του Δημοσίου και μεγαλύτερη των ιδιωτών, οι οποίοι θα έχουν και την εποπτεία. Τέλος, εξήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τις ναυτιλιακές επενδύσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr