Το μέτωπο ωστόσο που το Μαξίμου φοβάται περισσότερο είναι ότι η Τρόικα θέλει να θέσει υπό καθεστώς επιτροπείας την ελληνική κρατική μηχανή. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της τρόικας μετά τη γνωμοδότηση του κλιμακίου στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη - μέλη της Ε.Ε. και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης.
Παράλληλα όμως, η τρόικα επιβάλλει ακόμη σκληρότερη λιτότητα, ενώ αποκτά βαρύνοντα λόγο στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να απελευθερώσει τον επόμενο μήνα την επόμενη δόση. Ήδη αποφασίστηκαν τις τελευταίας ημέρες ιδιωτικοποιήσεις - εξπρές για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ, τον ΟΤΕ ή το Καζίνο Πάρνηθας, ενώ επίσης αποφασίστηκε επέκταση σύμβασης παραχώρησης του “Ελ. Βενιζέλος”.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί και να επικοινωνήσει την ανάγκη να περάσει το Μεσοπρόθεσμο και στα κοινωνικά στρώματα. Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, μέχρι το 2015 υπολογίζονται να εισπραχθούν φόροι και να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 22 δις. ευρώ που ανεβάζουν το συνολικό πακέτο των επιβαρύνσεων στα 28,4 δις. ευρώ. Αν συμπεριληφθούν και τα μέτρα που υλοποιούνται από την αρχή του έτους το πακέτο αυξάνει στα 36,6 δις. ευρώ την πενταετία 2011 -2015.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr