Το σίγουρο είναι ότι με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο στην προεδρία, ο Παναθηναϊκός αποκτά ένα διαφορετικό «προφίλ», καθώς η ομάδα θα εκπροσωπείται στο εξής από μία προσωπικότητα κύρους. Ο ίδιος επεσήμανε άλλωστε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου: «Την πρόταση την αντιλαμβάνομαι ως πρόθεση του ΠΑΟ να βοηθήσει στην εξυγίανση…Το ποδόσφαιρο αποτελεί σημαντικό τομέα της κοινωνίας και βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με το δημόσιο βίο της πολιτείας. Και η εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα». Οι δηλώσεις αυτές σε μία άλλα χώρα θα ήταν αυτονόητες. Είναι όμως αμφίβολο αν θα βρουν απήχηση και στην Ελλάδα όπου οι επιτυχίες των προέδρων των μεγάλων ομάδων μετρώνται από τους οπαδούς με τους τίτλους που παίρνουν, ανεξάρτητα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται κάθε φορα. Εξ ου και θα πρέπει να αναμένεται μία ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση των φιλάθλων απέναντι στον κ. Κωνσταντόπουλο, έως ότου τουλάχιστον η ομάδα αποδείξει ότι δεν αποδυναμώνεται αγωνιστικά, στον άγριο κόσμο της Σούπερ Λιγκ, όπου ο «παραγοντισμός» κυριαρχεί. Πάντως, ο νέος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει την ομάδα έκεί όπου την παρέλαβε, δηλαδή στην πρώτη θέση: «Με ιδιαίτερη συναίσθηση ευθύνης σας λέω πως οι ευθύνες του ΠΑΟ που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι μεγάλες και πρέπει να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά. Είμαι στην διάθεση όλων με καθημερινή συμβολή με απόψεις που θα δώσουν στον ΠΑΟ τη δύναμη να είναι το σωματείο που θα κάνει την διαφορά και έχει συνεχώς συγκριτικά πλεονέκτημα. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν μία τέτοια ομάδα».
Επίσης, πολλοί θα καταλογίσουν στον νέο πρόεδρο ότι αναλαμβάνει το τιμόνι μίας ομάδας, χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις για το πώς λειτουργεί ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες του δηλώσεις, έκανε δύο «σαρδάμ», μπερδεύοντας τον Παναθηναϊκό με τον Συνασπισμό. Τέλος, αν και το κύρος του κ. Κωνσταντόπουλου δεν αμφισβητείται, γεγονός παραμένει ότι υπήρξε σε όλη του τη ζωή σχεδόν «πολιτικός άνδρας» και ως τέτοιος, έχει δημιουργήσει συμπάθειες, αλλά και αντιπάθειες, οι οποίες ενδεχομένως να βρουν έκφραση και μέσα στο γήπεδο.
Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του Παναθηναϊκού, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει ένα έργο ανάλογης δυσκολίας με τον συμβιβασμό των τάσεων στον Συνασπισμό. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το «στρατόπεδο» του κ. Βγενόπουλου και της ΠΕΚ. Ακόμη και αν αυτή είναι θετική όμως, δεν σημαίνει ότι θα επέλθει αυτομάτως ηρεμία στο πράσινο στρατόπεδο. Η ενότητα μεταξύ των μετόχων θα παραμείνει διαρκές ζητούμενο. Τουλάχιστον, πάντως, ο κ. Κωνσταντόπουλος εμφανίστηκε προετοιμασμένος για τη μεγάλη πρόκληση: «Θα επιδιώξω να μιλήσω με όλους τους μετόχους. Θα ζητήσω προτάσεις και ιδέες και προβληματισμούς. Θέλω να συζητηθούν όλα τα θέματα ανοιχτά. Οπου υπάρχει πλουραλισμός πρέπει να υπάρχει δημιουργική σύνθεση. Αρκεί να αντιμετωπίζονται όλα με διαφάνεια. Αυτό αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητές μου». Πρόκειται αναμφίβολα για μία δήλωση που θυμίζει τον «μεγάλο ισορροπιστή» του Συνασπισμού.
Ν.Χ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr