Αυτά αναφέρουν πηγές του Reuters στην Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες είναι προφανές πως τα 110 δισ. ευρώ δεν φτάνουν για να μπορέσει η Ελλάδα να κρατηθεί μακριά από τις αγορές για πολύ διάστημα.
Οπως τονίζεται, το πακέτο των 110 δισ. ευρώ βασίστηκε σε διάφορες προϋποθέσεις, μία εκ των οποίων είναι η προσφυγή της στις αγορές. Η χώρα δεν θα χρειαστεί χρηματοδότηση για το πρώτο έτος ίσως και το δεύτερο μισό, του προγράμματος, αλλά το αργότερο στα μέσα του 2011 η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές για κεφάλαια, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Κομισιόν.
Ωστόσο, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει ότι στόχος του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας είναι να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα στις αγορές τους επόμενους 18 μήνες.
Σημείωσε ακόμη ότι η βοήθεια θα αποτρέψει το ενδεχόμενο η Ελλάδα «να μην μπορεί να πληρώσει τον επόμενο μήνα τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους της».
Αναφερόμενος στο ποσό το οποίο θα δανείσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα -30 δισ. ευρώ-, επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα πρωτοφανές μέχρι στιγμής ποσοστό».
«Ολος ο κόσμος συμμετείχε. Αρχικά η ζώνη του ευρώ, όπου, για παράδειγμα, η Πορτογαλία θα δανείσει στην Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό με το οποίο δανείζεται η ίδια», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν η συνδρομή του ήταν αποφασιστική για την απεμπλοκή της κατάστασης την προηγούμενη εβδομάδα.
«Η κατάσταση ξεκαθάρισε όταν, στις 28 Απριλίου, έπεισα τις διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες της Γερμανίας ότι δεν απειλείται μόνο η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, αλλά και η ίδια η ύπαρξή του καθώς και η οικονομία της Γερμανίας», εξήγησε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr