Νωρίτερα το «R» είχε γράψει:
Ποια από τις δύο εκθέσεις της Goldman Sachs που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα είναι η σωστή; Αυτή που δίνει σύσταση πώλησης σε όλες ή αυτή που δίνει σύσταση πώλησης για τις μισές; Σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs με τον οποίο επικοινώνησε το «R» σωστή είναι αυτή που δίνει σύσταση πώλησης για τις μισές και ουδέτερη σύσταση για τις υπόλοιπες.
Προφανώς η βιασύνη να υποβαθμίσουν την Ελλάδα οδηγεί σε λάθη. Δύο εκθέσεις με την ίδια ημερομηνία αλλά με διαφορετική ώρα ανάρτησης στο site του οίκου η μία δίνει σύσταση πώλησης για όλες τις ελληνικές τράπεζες και η άλλη για 4. Η μία έκθεση φέρει τίτλο «Moving beyond stock-specific issues; retain cautious view» και αναφέρεται μόνο στις ελληνικές τράπεζες και η άλλη «The Euro-zone challenge for European banks: Greece and contagion» και αναφέρεται στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Στην πρώτη που αναρτήθηκε και πρώτη αργά χθες το βράδυ στο site του οίκου σύσταση πώλησης έχει δώσει για ΑΤΕ, ΤΤ, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς. Έχει ουδέτερη σύσταση για Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Μarfin. Στη δεύτερη σύσταση πώλησης έχουν όλες οι ελληνικές τράπεζες και η ανάλυση αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στο site του οίκου. Ποια είναι η σωστή;
Σύμφωνα λοιπόν με στέλεχος του οίκου σωστή είναι αυτή που δεν υποβαθμίζονται όλες οι τράπεζες.
Πιο αναλυτικά λοιπόν και σύμφωνα με την έκθεση που δίνει ως σωστή ο αναλυτής, η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση πώλησης για την ΑΤΕ Βank αλλά μειώνει την τιμή στόχο στο 1,15 ευρώ από 1,30 ευρώ.
Διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για την Alpha Bank αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 6 ευρώ από 8,9 ευρώ, διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για την Τράπεζα Κύπρου αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 3,8 ευρώ από 4,7 ευρώ, παραμένει ουδέτερη για τη Eurobank αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 5,7 ευρώ από 10 ευρώ, υποβαθμίζει σε πώληση τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δίνοντας τιμή στόχο τα 3,30 ευρώ από 3,80 ευρώ, παραμένει ουδέτερη για τη Marfin μειώνοντας την τιμή στόχο στο 1,80 ευρώ από 2,30 ευρώ, υποβαθμίζει σε πώληση την Εθνική Τράπεζα μειώνοντας την τιμή στόχο στα 11,20 ευρώ από 22,80 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση πώλησης για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνοντας την τιμή στόχο στα 5 ευρώ από 8,10 ευρώ.
Στην έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο αναφέρει για την αύξηση των spreads και κάνει λόγο για τη μεταδοτική ασθένεια της Ελλάδος, ο οίκος. Τα spreads έχουν αυξηθεί σημειώνει και οι χώρες Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται υπό πίεση. Κυρίως βέβαια έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα.
Αναφέρει πως μετά από χρόνια ανεπαρκών πολιτικών η Ελλάδα αντιμετωπίζει και πρόβλημα ρευστότητας και φερεγγυότητας. Οι οικονομολόγοι του οίκου πιστεύουν πως μπορεί να χρειαστεί χρηματοδότηση όχι από την αγορά στους επόμενους μήνες. Το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές, το πότε και το πώς η υπόλοιπη Ευρωζώνη θα αλλάξει τη στάση της σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδος, και ο τρόπος που οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν τις δικές τους δημοσιονομικές ανησυχίες, θα καθορίσει την έκταση της μόλυνσης και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης σημειώνει ο οίκος.
Παράλληλα ο οίκος σημειώνει πως κατά τη γνώμη του τα μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία χειροτερεύουν θα οδηγήσουν τις ελληνικές τράπεζες σε χαμηλότερες αποδόσεις και δε περιμένει αποδόσεις επιπέδου κερδοφορίας προ κρίσης μεσοπρόθεσμα. Περιμένει όγκους, περιθώρια και πιστωτική ποιότητα να παραμείνουν αδύναμα την περίοδο 2010-12. Μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή πάνω από 29% για το 2010 και 28% το 2011
Γ.Κατικάς
- Prin_diorthothei_to_report.gif (179 Λήψεις)
- To_diorthomeno_report.gif (176 Λήψεις)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr