Αναλυτικά, τονίζει ότι η χώρα βρίσκεται στο «απόσπασμα», παραποιώντας τα μεγέθη της για αρκετά χρόνια και καταπατώντας την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Προσθέτει, δε, ότι η χώρα δεν μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα με χρήση χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής ή με υποτίμηση του νομίσματος της, ενώ υπογραμμίζει ότι η ισχυρή δημοσιονομική προσαρμογή θα οδηγήσει σε βαθιά ύφεση. Θα αυξήσει, επίσης, το κυκλικό έλλειμμα.
Αναλυτικά, αναφέρει ότι «ας υποθέσουμε ότι για κάθε δημοσιονομική προσαρμογή στο 1%, θα υπάρξει βελτίωση των μεγεθών κατά 0,2%. Δηλαδή, προκειμένου το έλλειμμα να υποχωρήσει στο 3% του ΑΕΠ, θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή κοντά στο 12%. Η ελληνική κυβέρνηση θα ανακαλύψει ότι για κάθε ένα βήμα μπροστά, θα κάνει και ένα βήμα πίσω. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντική ύφεση. Αυτό θα αλλάξει.»
Εκτιμά, δε, ότι Ελλάδα είτε θα παλέψει και θα τα καταφέρει, είτε θα χρεοκοπήσει. «Το να φύγει από την ευρωζώνη ισοδυναμεί με πολιτική καταστροφή, καθώς θα δημιουργήσει ένα θανάσιμο περιβάλλον για τις υπόλοιπες αδύναμες οικονομίες της περιοχής», καταλήγει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr