Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 197,9 εκ. ευρώ (στα €21,8 εκ. τα πακέτα). Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από πολλές εναλλαγές στο πρόσημο του ΓΔ με μεταβλητότητα 15 μονάδων και απόπειρα προσέγγισης των 1750 μονάδων λίγο μετά τις 2μμ.
Όμως, οι πωλητές τελικά επικράτησαν και με ρευστοποιήσεις τραπεζών κυρίως από ισχυρά χαρτοφυλάκια οδήγησαν το ΓΔ σε αρνητικό έδαφος. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,553% με τις ευρωπαϊκές αγορές να υποχωρούν. Απώλειες κατέγραψε η Eurobank (-3,35%), η Εθνική (-2,39%), η Πειραιώς (-2,21%), ο ΟΤΕ (-1,74%), ο Τιτάν (-1,59%) και η Τράπεζα Κύπρου (-2,97%).
Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η Cenergy (+2,57%), η Βιοχάλκο (+1,48%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,22%), ο Ελλάκτωρ (+1,85%), η Lamda (+1,93%) αλλά και ο ΟΛΠ (+1,29%) με τον ΑΔΜΗΕ (+5,11%) από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 47 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 61 εκείνων που υποχώρησαν. Τα ετήσια αποτελέσματά τους ανακοινώνουν σήμερα ο ΟΛΠ, η Austrian Card, η Intralot, η Performance Technologies, ο Επίλεκτος και ο Νάκας.
Την Τρίτη ακολουθεί η Briq, την Τετάρτη η Trade Estate, η Motor Oil και έκδοση 3μηνων εντόκων, την Πέμπτη η Lavipharm και η Dimand και την Παρασκευή η Premia Properties.
Με δυσμενείς οιωνούς, όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, ξεκινάει η νέα εβδομάδα, μετά το sell-off της Παρασκευής στη Wall Street μετά την επιβολή δασμών από τον Ντ. Τράμπ και το πιθανό σκηνικό εμπορικού πολέμου στον πλανήτη.