Χαμηλότερος ο τζίρος στα 80 εκατ., συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα (115 εκ).
Σημαντικότερες πιέσεις σε Cener -2,7% κοντά στην τιμή του placement (9,1 με 9), ΕΤΕ -2,47% κάτω από την αντίστοιχη δική της τιμή (7,26 με 7,55 placement) και η ΔΕΗ -2%.
Σε θετικό έδαφος η ΚΟΥΕΣ +5,1% λόγω και της εξαγοράς κατά 70% του Μπενρουμπή, στο πράσινο και η ΑΡΑΙΓ και ΦΡΛΚ.
Χωρίς σημαντικές ειδήσεις η αγορά κινείται στο γνωστό πλάγιο σχηματισμό με περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
Αυτό που προβληματίζει τους επενδυτές είναι η φετινή πορεία των μετοχών μετά τις ΑΜΚ, τα placement ή ακόμα και τις νέες εισαγωγές μετοχών όπου μέσα στο 2024 και οι επτά εισηγμένες που προχώρησαν σε τέτοια διαδικασία καταγράφουν απώλειες ή μηδενικά κέρδη (στην πρόσφατη περίπτωση της Cenergy).
Συνολικά τα κεφάλαια που σηκώθηκαν από την αγορά φτάνουν έως σήμερα τα 3,5 δις και αναλύονται σε 840 εκ από νέες εισαγωγές (ΔΑΑ & Noval) και άλλα 2,65 δις από placement/ΑΜΚ (ΠΕΙΡ,ΜΥΤΙΛ,ΜΠΕΛΑ,ΕΤΕ & Cenergy).
Οι παραπάνω νέες τοποθετήσεις έως τώρα δεν έχουν αποδώσει στους επενδυτές εφόσον καταγράφουν αποτιμητικές ζημιές ύψους 227 εκ ή απόδοση -6,5% (στην περίπτωση πάντα που δεν έχουν πουλήσει ήδη τις μετοχές τους) κάτι που προκαλεί και μια σχετική ανασφάλεια σε ότι αφορά σε μελλοντικές παρόμοιες κινήσεις εισηγμένων.
Τεχνικά η εικόνα έχει δώσει τα κλειδιά στους πωλητές που με ελάχιστη προσφορά πιέζει τις τιμές χαμηλότερα με την αντίσταση των 1450 μονάδων να απομακρύνεται αρκετά.
Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management
* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr