Υπήρξε, πάντως, βελτίωση του τζίρου στα 126 εκατ. βηθούμενος και από το rebalancing του Ftse σήμερα (εχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Cenergy μπαίνει στον large cap και η ΙΝΛΟΤ στον mid cap) με σημαντική υπεραπόδοση από ΔΕΗ +3,1% (στις πληροφορίες για διάσπαση του κλάδου ΑΠΕ και μετέπειτα ξεχωριστή εισαγωγή στο ΧΑ) και ΛΑΜΔΑ +3,3% σε υψηλό έτους.
Υποχώρηση από ΕΕΕ -0,6%, ΟΠΑΠ -0,5% και ΕΤΕ -0,49% που συνεχίζει να προβληματίζει σε ένα κλάδο με μεγάλες διαφοροποιήσεις τελευταία (ΔΤΡ +0,57%)
Από την χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση εξαιρετική πορεία είχαν η ΙΝΛΟΤ +3,19% και η ΠΡΟΦ +3,07% ενώ άμυνα είχαμε από την ΚΡΙ -3% μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές.
Στην χθεσινή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Κύπρου φάνηκε ότι ολοκληρώνεται θετικά το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης που ενδιαφέρει άμεσα τον ΑΔΜΗΕ (σήμερα το deadline), ενώ συνεχίστηκαν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 6μήνου με την ΒΙΟ να ανακοινώνει μεγέθη παρόμοια με τα περσινά σε επίπεδο εσόδων και ebitda και εμφανώς καλύτερα σε καθαρά κέρδη (69 εκ +89%).
Με τις ξένες αγορές να κάνουν πάρτι μετά και την επιθετική μείωση επιτοκίων από την Fed, το ΧΑ δείχνει σαν τον καλεσμένο που κάθεται απόμερα λόγω συστολής ή έλλειψης αποφασιστικότητας και δεν συμμετέχει. Ουσιαστικά απαιτείται άμεση υπέρβαση των 1450 μονάδων που μπορεί να προέλθει μόνο μέσω αύξησης του ενδιαφέροντος και του τζίρου που βέβαια απαιτεί ρευστότητα, επιχειρηματικές συμφωνίες και γεωπολιτική σταθερότητα.
Αν αυτό είναι εφικτό μόνο το ταμπλό θα το δείξει που είναι και ο τελικός κριτής.
Σημερινά νούμερα στήριξη στο 1420 , αντίσταση στο 1432…
Θυμίζουμε ότι σήμερα έχουμε και τριπλό κλείσιμο παραγώγων.
Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management
* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr