Αγοραστές και πωλητές αναλώθηκαν σε µεταξύ τους αψιµαχίες µε το πρόσηµο να εναλλάσσεται µεν αλλά να επικρατεί το αρνητικό. Όµως, η ανακοίνωση της επίδοσης του πληθωρισµού στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο στο 3,1% δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες µεγαλύτερης υποχώρησης, δίνοντας το σύνθηµα για ρευστοποιήσεις σε όλες τις αγορές του πλανήτη, άρα και στο Χ.Α. Το κλείσιµο στις δηµοπρασίες έγινε κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαµηλό της ηµέρας.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,42%.
Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,39%) κατέγραψε απώλειες µε την Alpha (-1,35%) να υποαποδίδει αλλά την Πειραιώς (+0,69%) να διαφοροποιείται. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ΜΟΗ (-0,96%), ο ΟΠΑΠ (--1,57%), ο Μυτιληναίος (-1,32%), το Jumbo (-2%), η Cenergy (-2,76%), ο Τιτάν (-2,37%), ο Α∆ΜΗΕ (-1,29%) και η ΕΧΑΕ από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση.
Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε ο ∆ΑΑ (+0,11%), ο Ελλάκτωρ (+3,91%) και η ΕΕ (+0,08%). Απολογιστικά, 44 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 73 εκείνων που υποχώρησαν.
Η µικρότερη της αναµενόµενης από τους αναλυτές πτώση του πληθωρισµού στις ΗΠΑ, διέκοψε απότοµα το χρηµατιστηριακό πάρτι και πυροδότησε µαζικές ρευστοποιήσεις σε όλες τις αγορές.
Ο Γ.∆. δοκίµασε ανεπιτυχώς την ανακατάληψη της αντίστασης των 1397 µονάδων και στην συνέχεια κινήθηκε πτωτικά, µε τις 1376 µονάδες να αποτελούν, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, το πλησιέστερο όριο στήριξης.
Το πρωί, η ΕΕΕ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνουν τα ετήσια µεγέθη τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr