Οι αψιµαχίες µεταξύ των αγοραστών και των πωλητών κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης προκαλώντας πολλαπλές εναλλαγές στο πρόσηµο µετά από ένα ξεκίνηµα µε καθαρή υπεροπλία των πωλητών λόγω της αδυναµίας του τραπεζικού κλάδου. Τελικά, στο φινάλε η αδυναµία των πωλητών ξεπεράστηκε µε τη συµβολή δεικτοβαρών τίτλων (Μυτιληναίος, Βιοχάλκο) και της Εθνικής επιτρέποντας στο Γ.∆. να καταγράψει θετικό πρόσηµο, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν στον απόηχο της απαισιόδοξης έκθεσης της Bofa.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,292%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (- 0,84%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-2,28%) να υποαποδίδει αλλά την Εθνική (+0,72%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο Μυτιληναίος (+2,35%), η Βιοχάλκο (+3,65%) , η ΕΛΧΑ (+2,78%), ο ΟΠΑΠ (+1,28%), ο Ελλάκτωρ (+1,39%), η Cenergy (+0,94%) και η Autohellas (+1,67%).
Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΜΟΗ (-1,87%), ο ΟΛΠ (-1,41%) και η Infoquest (-1,43%). Απολογιστικά, 50 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 55 εκείνων που υποχώρησαν.
Μετά από πολλές εναλλαγές πρόσηµου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τελικά ο Γ.∆. έκλεισε σχεδόν αµετάβλητος.
Με τον πήχη των προσδοκιών να παραµένει υψηλά παρά τη γεωπολιτική αστάθεια, η πρόβλεψη για 30% αύξηση των χρηµατικών διανοµών από τις εταιρείες το 2024 σε σχέση µε το 2023 µπορεί να αποδειχθεί συντηρητική και να καλυφθεί ακόµη και πριν την ολοκλήρωση του 1ου εξαµήνου, σημειώνει σε ανάλυσή της η Κύκλος Χρηματιστηριακή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr