Το δυσµενές σκηνικό της ευρωπαϊκής οικονοµίας αντιρροπεί τις προσδοκίες για συνέχιση της θετικής συγκυρίας για την ελληνική οικονοµία, µε το ελληνικό χρηµατιστήριο να συγχρονίζεται µε την πτωτική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών. Σαν αποτέλεσµα, οι ρευστοποιήσεις δεικτοβαρών τίτλων οδηγούν το Γ.∆. σε διακυµάνσεις µε τους πωλητές να επικρατούν αλλά µε τη δεικτοβαρή ΕΕΕ να αποτρέπει τις µεγαλύτερες απώλειες. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,95%.
Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+0,37%) κατέγραψε κέρδη µε την Πειραιώς (+1,51%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ΕΕΕ (+3,63%) λόγω αναβάθµισης των προβλέψεών της, η ΕΛΧΑ (+1,42%), αλλά και οι Q & R (+4,05%) και Μαθιός (+7,03%) από τη µικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Motor Oil (-2,11%), ο Μυτιληναίος (-2,27%), η ΕΥ∆ΑΠ (-2,13%), ο Ελλάκτωρ (-1,67%), η Aegean (-1,59%) και η Cenergy (-1,50%). Απολογιστικά, 67 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 54 εκείνων που υποχώρησαν.
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τη ∆ευτέρα τα στοιχεία της βιοµηχανικής παραγωγής Μαΐου ενώ την Παρασκευή ανακοινώνει το δείκτη τιµών εισαγωγών για το Μάιο.
Αµετάβλητος έκλεισε ο Γ.∆. την εβδοµάδα που µας πέρασε. Το κακό διεθνές κλίµα δεν του επέτρεψε να κατακτήσει υψηλότερες τιµές, αν και φάνηκε ότι είχε όλη την καλή διάθεση.
Η Κύκλος Χρηματιστηριακή "βλέπει" πλησιέστερη στήριξη στις 1.240 µονάδες και αντίσταση στην τοπική κορυφή των 1.340-1.379 µονάδων.
Ως θετικές αξιολογούνται τέλος οι εξαγγελίες για την κεφαλαιαγορά από τον Υπουργό Οικονοµικών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr