Η έντονη µεταβλητότητα ήταν το στοιχείο που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση. Η στήριξη της Credit Suisse από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας µε παροχή ρευστότητας $54 δισ. πυροδότησε αυξημένες αγορές τίτλων στο ξεκίνημά.
Στη συνέχεια, η κινητοποίηση των πωλητών οδήγησε σε πτωτική πορεία το Γ.∆. και σε αρνητικό έδαφος µετά την ανακοίνωση της ανόδου των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 50 µ.β. Οι αγοραστές επανάφεραν στο τέλος το Γ.∆. σε θετικό έδαφος. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 4,175%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+0,83%) κατέγραψε κέρδη µε την Πειραιώς (+3,20%).
Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+1,22%), η Motor Oil (+1,28%), ο Μυτιληναίος (+1,36%), το Jumbo (+1,36%), ο ΟΛΠ (+2,57%), ο Τιτάν (+2,82%) και η ΕΕΕ (+2,36%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Lamda (-1,30%), ο ΟΠΑΠ (-1,55%) και η Aegean (- 1,65%).
Απολογιστικά, 54 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 46 εκείνων που υποχώρησαν. Με τη διαµόρφωση των παρεµβατικών επιτοκίων µέχρι το 3,75% η Κριστίν Λαγκάρντ παραµένει στοχοπροσηλωµένη στην τιθάσευση του πληθωρισµού.
Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, µεγάλες τράπεζες αιµοδοτούν την First Republic Bank για να αποφευχθεί ο συστηµικός κίνδυνος, µε τους δείκτες της Wall Street να αναρριχώνται.
Κλείνουν σήµερα τα ΣΜΕ Μαρτίου, ο Τιτάν εισέρχεται στο δείκτη FTSE Russel, ενώ αργά το βράδυ προσδοκάται ότι η Moody’s θα αναβαθµίσει το ελληνικό αξιόχρεο. Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόµενα για το τελικό πρόσηµο του Γ.∆. στο φινάλε της εβδοµάδος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr