Παρά τις ικανοποιητικές επιδόσεις της Εθνικής (κυρίως) και της Alpha για το 2022, οι πωλητές ξεκίνησαν με ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων σε συγχρονισμό με τις ευρωπαϊκές αγορές.
Όταν δε γνωστοποιήθηκαν οι αρνητικές εξελίξεις για τη Credit Swisse και η αναστολή διαπραγμάτευσης αυτής και των Societe Generale, Monte Dei Paschi και Unicredit, οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν με το Γ.Δ. να κινείται μόνο καθοδικά και να κλείνει στις δημοπρασίες στο χαμηλό σχεδόν της ημέρας.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν χαμηλότερα, στο 4,192%.
Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-8,44%) κατέγραψε απώλειες με την Πειραιώς (-10,98%) και την Alpha Bank (-10,39%) να υποαποδίδουν.
Απώλειες ακόμη κατέγραψε η ΔΕΗ (-5,46%), η Motor Oil (-5,36%), ο Ελλάκτωρ (-5,65%), η ΕΧΑΕ (-6,79%), η Βιοχάλκο (-3,46%), ο Σαράντης (-6,07%), η ΕΥΔΑΠ (-2,91%) και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Cenergy (-6,56%).
Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η Τενέργα (+0,27%), η Attica (+0,42%) και από τη μικρή κεφαλαιοποίηση η ΒΙΣ (+1,82%).
Απολογιστικά, 8 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 107 εκείνων που υποχώρησαν.
«Η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που επιβάλλονται σε συστημικά σημαντικές τράπεζες. Εάν είναι απαραίτητο, η SNB θα παρέχει ρευστότητα» τονίζουν σε κοινή δήλωση η κεντρική τράπεζα και η ελβετική εποπτική αρχή (FINMA), με το πρόσημο των δεικτών στη Wall Street ωστόσο να παραμένει αρνητικό.
Όπως επισημαίνει τέλος η Κύκλος Χρηματιστηριακή, το εύρος πιθανής κίνησης του Γ.Δ. στο ελληνικό χρηματιστήριο, βρίσκεται μεταξύ 1.013 και 1.060 μονάδων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr