Σύντοµα όµως, οι πωλητές ανέλαβαν την πρωτοβουλία καθώς στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούσαν οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών των προηγούµενων συνεδριάσεων.
Με ρευστοποιήσεις τραπεζικών και άλλων δεικτοβαρών τίτλων ο Γ.∆. διατήρησε το αρνητικό του πρόσηµο σε όλη την υπόλοιπη συνεδρίαση κλείνοντας στις δηµοπρασίες λίγο ψηλότερα από το ενδοσυνεδριακό χαµηλό της ηµέρας.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώθηκαν στο 4,666%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,52%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-2,64%) να υποαποδίδει αλλά την Εθνική (+0,32%) να διαφοροποιείται. Απώλειες ακόµη κατέγραψε ο ΟΠΑΠ (-1,25%), ο ΟΤΕ (-2,42%), ο Ελλάκτωρ (-3,17%), ο Σαράντης (-1,61%), η Aegean (-1,50%), η Lamda (-0,79%) και η Quest (-0,73%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+1,45%), η ΕΥ∆ΑΠ (+1,24%), η Βιοχάλκο (+2,86%), η Τενέργα (+0,57%) αλλά και η Προοδευτική (+8,96%) από τη µικρή κεφαλαιοποίηση µετά τη συµφωνία µε αµερικανικό fund. Απολογιστικά, 38 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 57 εκείνων που υποχώρησαν.
Η απόφαση για µείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ κατά 2εκ. βαρέλια ηµερησίως ενισχύει την τιµή του βαρελιού, του αργού και του brent.
Ξεκινάει σήµερα η Σ.Κ. των ηγετών της Ε.Ε. µε την προσδοκία να υπάρξει συµφωνία για πλαφόν στην τιµή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, το σενάριο για επάνοδο της ανοδικής κίνησης θα απαιτήσει συναλλακτική αναβάθµιση προκειµένου να ξεπεραστούν οι 824 µονάδες του Γ.∆., το πλησιέστερο όριο αντίστασης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr