Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 39,1 εκ. ευρώ. Οι αγοραστές είχαν καλή διάθεση και πέτυχαν υπεροπλία με δεδομένη την αποχή των πωλητών και το σκηνικό συναλλακτικής ραστώνης. Όταν δε το μεσημέρι η επίδοση του πληθωρισμού του Ιουλίου υποχώρησε αισθητά σε σχέση με τον Ιούνιο με οδηγό την αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου, ο Γ.∆. κινήθηκε επιθετικότερα με το κλείσιμο στις δημοπρασίες να γίνεται στο υψηλότερο σχεδόν σημείο της ημέρας. Με οδηγό τις τράπεζες και τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,168%.
Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+2,88%) κατέγραψε ισχυρά κέρδη με την Πειραιώς (+6,34%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+4,87%), η Βιοχάλκο (+5,11%), τα ΕΛΠΕ (+2,37%), η ΕΥ∆ΑΠ (+2,56%), η ΕΛΧΑ (+3,04%), η Lamda (+3,05%), η ΕΕΕ (+2,55%) και η Cenergy (+2,50%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο Σαράντης (-3,67%), ο Ελλάκτωρ (-1,88%) και η Motor Oil (-0,23%). Απολογιστικά, 74 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 25 εκείνων που υποχώρησαν.
Η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (στο +8,5%) ήταν τελικά μεγαλύτερη της αναμενόμενης, με αποτέλεσμα όλες οι αγορές του πλανήτη να πανηγυρίσουν. Μαζί τους και το Χ.Α. Ο Γ.∆. έκλεισε πάνω στην αντίσταση των 876 μονάδων με την αμέσως επόμενη να προσδιορίζεται στις 885 μονάδες.
Το πρωί η ΕΕΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου, ενώ το βράδυ ανακοινώνονται οι αλλαγές των δεικτών MSCI χωρίς προσθήκες ή διαγραφές ελληνικών μετοχών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr