Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ισχυρή ρευστότητα και άνετη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης τίθεται με στόχο:
α) Την επίτευξη ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης σε σχέση με αυτή των τελευταίων ετών (ανοιχτό το ενδεχόμενο των εξαγορών άλλων επιχειρήσεων), η οποία μάλιστα αναμένεται από τη διοίκηση της εταιρείας να συνεχιστεί και στο μέλλον.
β) Την περαιτέρω επένδυση σε υποσχόμενους τομείς της τεχνολογίας στους οποίους ήδη δραστηριοποιείται (αναμένεται και η δράση στο Internet Of Things).
γ) Τη μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου.
Η Performance δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί κεφαλαιακά, με το ενδεχόμενο μιας ΑΜΚ μέσα στο 2021 που θα σηματοδοτήσει τη μετάταξη της εταιρείας από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ να παραμένει ανοιχτό.
Κατά τα λοιπά, η εισηγμένη συνεχίζει και φέτος -λόγω της σύνθεσης του πελατολογίου της δεν επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία- την ανοδική πορεία των εργασιών της, εξέλιξη που είχε διαφανεί και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.
Σε κάθε περίπτωση, η εστίαση της Performance θα παραμείνει στο επιχειρηματικό λογισμικό, θεωρώντας πως αποτελεί κύριο συνομιλητή των εταιρειών σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό τους, ενώ προτίθεται να δραστηριοποιηθεί για πρώτη φορά και στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων.
Μέχρι σήμερα, η εταιρεία περιοριζόταν στην ανάληψη κάποιων υπεργολαβιών σε σχετικές συμβάσεις που αναλάμβαναν τρίτοι, ενώ τώρα θέλει να εμπλακεί ενεργότερα, συνεκτιμώντας τον μεγαλύτερο αριθμό των έργων, αλλά και το ότι τα πράγματα από την πλευρά του δημοσίου στο συγκεκριμένο μέτωπο επιταχύνονται και εξυγιαίνονται.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr