Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει το «αγκάθι» που αφορά την περαιτέρω διείσδυση των Κινέζων στην ευρωπαϊκή αγορά (σ.σ. η κινεζική State Grid που κατέχει σήμερα το 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή διατηρεί δικαίωμα πρώτης προτίμησης για το έξτρα ποσοστό που θα τεθεί προς πώληση).
Αναφέρθηκαν μάλιστα στο νέο σχέδιο της Κομισιόν που παρουσιάστηκε προ μηνός για την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών έναντι της κινεζικής επέλασης.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος, η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδυτές και επενδύσεις από όπου κι αν προέρχονται, σημειώνοντας ότι θα επιλεγεί για τον ΑΔΜΗΕ η καλύτερη προσφορά. Σχετικά με το ποσοστό που θα διατεθεί η ίδια πηγή τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, καθώς θα εξαρτηθεί και από το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Για την πολύ-αναμενόμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο ενός ή περισσότερων στρατηγικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνης Interconnection» (100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) για απόκτηση ποσοστού έως 39%, τα στελέχη του ΥΠΕΝ τόνισαν χθες ότι υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες θα διευθετηθούν με νομοθετική ρύθμιση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά τέλος στο «αγκάθι» με το Μοναστήρι που εμποδίζει την ολοκλήρωση της γραμμής των 400 KV που κατασκευάζει ο ΑΔΜΗΕ, η οποία θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με την Πάτρα και στη συνέχεια με την Αιτωλοακαρνανία ώστε να αυξηθεί ο ηλεκτρικός χώρος για την είσοδο νέων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι «αναζητείται άμεσα λύση ώστε να ξεμπλοκαριστεί αυτό το σημαντικό έργο».
Το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά μια μονή στα Καλάβρυτα έχει ενστάσεις σχετικά με την τοποθέτηση δύο πυλώνων, μπλοκάροντας το έργο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr