Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τον Τομέα Ενέργειας είπε ότι "προχωρά καλά και τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά σε σχέση με το budget και παρά τα προβλήματα του lockdown. Προσδοκούμε ότι μέχρι το 2021 θα έχουμε σε λειτουργία 300MW σε αιολικά. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το πόσο κάτω θα πάει το κόστος αλουμινίου, ανάλογα φυσικά και με τις διεθνείς τάσεις, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου προγράμματος μείωσης κόστους".
Αναφορικά με τη συμφωνία με την Gazprom export LLC, σημείωσε: "Δεν μπορώ να πω πολλά γι' αυτό, για λόγους που είναι κατανοητοί σε όλους. Μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό. Μας δίνει σοβαρές μειώσεις στα κοστολόγιά μας και αβαντάζ στην αγορά προς τρίτους".
Σε ερώτηση για τον Τομέα Δραστηριότητας Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) επεσήμανε: "Είχαμε θετικά αποτελέσματα και την περίοδο της πανδημίας. Αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς ο κόσμος βλέπει θετικά τα ανανεώσιμα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά, θα το δούμε στα περιθώρια αυτής της δουλειάς. Η λύση κι εδώ είναι το τεχνολογικό προβάδισμα και τα χαμηλά κοστολόγια είναι το πλεονέκτημα".
Για τις αγορές πετρελαίου ανέφερε: "Είναι ενδιαφέρον στοιχείο για εμάς η πλήρης αποσύνδεση των τιμών του πετρελαίου και του ΦΑ, γιατί οι τιμές είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ η ζήτηση είναι μεγάλη, ενώ το πετρέλαιο είναι υψηλό. Αν είχαμε μείνει στην κατάσταση μέχρι πριν λίγα χρόνια, το ΦΑ θα κόστιζε περισσότερο, 3 φορές περισσότερο".
Μιλώντας για τα κονδύλια που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και την επίδρασή τους στην ελληνική οικονομία, αλλά και την εταιρεία, σημείωσε ότι: "Δεν έχουμε όλη την εικόνα, ούτε τις προϋποθέσεις. Είναι μεγάλο ποσό για το ΑΕΠ της χώρας. Tα 32 δισ. θα μοχλευθούν. Αν εμάς, για παράδειγμα, η ΕΕ μας δώσει €250 εκατ, θα κάνουμε επένδυση €1,5 δισ.".
Σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής του αλουμινίου: "Στις οικονομικές καταστάσεις είναι σαφές ποιο είναι το κόστος του αλουμινίου, δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Υπάρχει μείωση κόστους ήδη και έρχεται και επόμενη. Πλέον δεν θα μιλάμε για το αν θα είμαστε στο 25% φθηνότεροι παγκοσμίως, ίσως και στη δεκάδα των φθηνότερων στον κόσμο. Τα δευτερόχυτα όλα έκλεισαν στο lockdown γιατί δεν έβρισκαν scrap, αυτό κάπως εξισορρόπησε τη κατάσταση. Η επένδυση για την αλουμίνα δεν ενταφιάστηκε αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα".
Αναφερόμενος στη ΔΕΗ είπε: "Γίνεται μία σημαντική προσπάθεια και θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχει. Μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς. Πρέπει να επωφεληθούμε και οι δύο. Για να συνεχίσουν οι λιγνιτικές μονάδες να λειτουργούν μέχρι το 2023 τότε κάποιος πρέπει να πάρει το κόστος των ρύπων. Είναι λίγες οι εταιρείες που μπορούν να το κάνουν ανάμεσά τους και το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδος. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω περισσότερα για τις συζητήσεις".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr