Κύρια αιτία, σύμφωνα με την εταιρεία, το γεγονός ότι οι Μύλοι Λούλη δεν έχουν άμεση διασύνδεση με πελάτες, εντός ή εκτός Ελλάδος, που επλήγησαν από την πανδημία ή ανέστειλαν δραστηριότητα και δεν έχουν συνάψει συμβόλαια με πελάτες ή προμηθευτές, τα οποία δεν μπορούν να εκτελεστούν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, οι εστίες κινδύνων λόγω της πανδημίας αξιολογούνται και είναι έτοιμες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επηρεαστεί η υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου 2019-2021.
Παράλληλα, όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, δεν καταγράφεται πρόβλημα με καθυστερήσεις σε εισπράξεις απαιτήσεων, ενώ τονίζεται ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας. Για τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας, η διοίκηση αναφέρει ότι αποπληρώνονται κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση με τους όρους των δανείων τηρούνται. Σχετικά με τα αποθέματα του ομίλου, αυτά θεωρούνται, από τη διοίκησή του, επαρκή και δεν σημειώνονται ελλείψεις στην τροφοδοσία.
Σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα το 2019 ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στα 107,73 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 9,12% σε σχέση με το 2018. Πάντως καταγράφηκε μείωση 17,45% στις πωλούμενες ποσότητες καταναλωτικών προϊόντων. Η μείωση αυτή επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις των καταναλωτικών προϊόντων καθώς εμφάνισαν μείωση κατά 6,01% το 2019 σε σχέση με το 2018. Αντίθετα, στις πωλούμενες ποσότητες των παραγόμενων βιομηχανικών προϊόντων της υπήρξε αύξηση το 2019 κατά 2,89%. Η αύξηση αυτή οδήγησε σε συνολική αύξηση των πωλήσεων επαγγελματικών προϊόντων κατά 11,12% στον όμιλο και 11,8% στην εταιρεία. Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις μειγμάτων για την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική εμφάνισαν συνολικές πωλήσεις ύψους 8,74 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 15,70%. Τα EBITDA ανήλθαν στα 10,15 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,14%, τα Κέρδη προ Φόρων άγγιξαν τα 3,33 εκατ. ευρώ έναντι 0,60 εκατ. ευρώ και τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν στα 3,02 εκατ. ευρώ από 0,45 εκατ. ευρώ.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr