Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η «Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ», Υπήρξε εναλλαγή στο πρόσημο του Γ.∆. με τον αδύναμο τραπεζικό δείκτη να τον οδηγεί σε αρνητικό έδαφος στις δημοπρασίες αν και ενδιάμεσα είχε φτάσει στο +0,79%. Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης (-3,15%) κατέγραψε απώλειες με την Εθνική (-4,75%) να υποαποδίδει. Απώλειες κατέγραψε ο ΟΤΕ (-2,57%), ο ΟΛΠ (-1,40%), η Aegean (-3,53%), o Τιτάν (-2,98%), η Βιοχάλκο (-2,20%) και η ΕΧΑΕ (-1,46%). Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+7,20%), η Lamda (+2,20%), o Ελλάκτωρ (+1,96%) και ο ΟΠΑΠ (+1,73%). Απολογιστικά, 55 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 49 εκείνων που υποχώρησαν.
Οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία για το 2020 και η αβεβαιότητα για τη συνέχεια οδήγησαν στην υποβάθμιση του outlook για την ελληνική οικονομία τόσο από την S & P όσο και από τη DBRS, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλουν την αξιολόγησή τους.
Σύμφωνα με την «Κύκλος Χρηματιστηριακή», η δρομολόγηση του σχεδιασμού σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων διαμορφώνει προϋποθέσεις αναβάθμισης της ψυχολογίας των πολιτών και ενδεχομένως της επενδυτικής ψυχολογία στις αγορές. Με δεδομένη την επιτυχή αντίδραση των αγοραστών και την ολοκλήρωση των κινήσεων των πωλητών κάτω από τις 600 μονάδες για το Γ.∆., η επάνοδος της ανοδικής κίνησής του έχει το προβάδισμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr