Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών ήταν μόλις 36.4 εκ. ευρώ. ∆ιαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία συνεδρίαση με συναλλακτική υποτονικότητα λόγω και της ημιαργίας. Με τον τραπεζικό δείκτη (+0,85%) να καταγράφει κέρδη (+1,27% η Eurobank) και τους Φουρλή (+1,58%) – ΕΛΠΕ (+0,92%) να ξεχωρίζουν από τους δεικτοβαρείς τίτλους. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 1,449%. Στον αντίποδα, Motor Oil (-1,53%) και ΟΠΑΠ (- 1,19%) κατέγραψαν απώλειες.
Απολογιστικά για το 2019, βαρύνουσας σημασίας είναι ότι συντελέστηκε η επιστροφή της εμπιστοσύνης για ελληνικούς τίτλους, ομόλογα κρατικά (7ετείς και 10ετείς τίτλοι) αλλά και ιδιωτικά (Motor Oil, ΟΤΕ, Aegean, Μυτιληναίος, Τενέργα, Ελλάκτωρ κ.α.), διαχέοντας το μήνυμα ότι τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο και επιλεγμένες εταιρείες είναι αξιόχρεοι.
Την ίδια ώρα, η γιγαντιαία ΑΜΚ της Lamda αλλά κα αρκετές μικρότερες μετέδωσαν μήνυμα εμπιστοσύνης στις επενδυτικές προοπτικές των εταιρειών που άντλησαν τα κεφάλαια. Συνολικά, μέσω του Χ.Α. αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 1,3 δις. ευρώ τον 2019, ενώ από κοινού με τις διεθνείς αγορές αντλήθηκαν 12,5 δις ευρώ.
Σύμφωνα με την «Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ», διαγράφονται επομένως θετικές προσδοκίες σε σχέση με τη συνέχιση της άντλησης κεφαλαίων για επενδυτικούς σκοπούς από εισηγμένες εταιρείες και, ενδεχομένως, από εισαγωγές νέων εταιρειών. Με τις εταιρείες της ακίνητης περιουσίας (κλάδος ΑΕΑΑΠ) να θέτουν υποψηφιότητα για μια τέτοια διαδικασία κατά τους πρώτους μήνες του 2020.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr