Η κρίση μαίνεται στην εταιρεία καθώς ύστερα από τη μεγάλη πτώση (και) της περασμένης εβδομάδας, αλλά και την παραίτηση του γενικού διευθυντή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου Ιωάννη Ζάννα την Παρασκευή, ήρθε το χθεσινό limit down να φορτίσει περαιτέρω την ανησυχία των επενδυτών και όλης της αγοράς. Η αγορά είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη μετά απ’ όλες τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν οδηγήσει τη μετοχή σε χαμηλό δέκα και πλέον ετών και την κεφαλαιοποίηση μόλις στα 126 εκατ. ευρώ!
Χθες η μετοχή άνοιξε στα 1,38 ευρώ όμως αμέσως οδηγήθηκε στο limit down και μετά το πρώτο δίωρο «κλείδωσε» στο -30% και στα 0,9660 ευρώ όπου και τελικώς έκλεισε! Κάτω από το 1 ευρώ η μετοχή είχε να βρεθεί από τον Απρίλιο του 2009, ήτοι 10,5 χρόνια πίσω!
Παράλληλα, διακινήθηκε όγκος 270.711 τεμαχίων, ενώ έμεινε ανεκτέλεστο 119.262 τεμαχίων που σημαίνει ότι και σήμερα ο τίτλος θα καταποντιστεί, τουλάχιστον έως ότου εκτονωθεί το… στοκ! Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η μετοχή απώλεσε περί το 22% της αξίας της, χάνοντας 8,31% την Παρασκευή, ενώ από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Απριλίου και τα 5,32 ευρώ, υποχωρεί άνω του 80%.
Η αγορά είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη για τις εξελίξεις στην εταιρεία, μετά και την παραίτηση του γενικού διευθυντή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου Ιωάννη Ζάννα την Παρασκευή. Εργάζονταν δώδεκα χρόνια στην εταιρεία και ήταν πολύ κοντινός συνεργάτης του ιδρυτή και επικεφαλής της MLS Ιωάννη Καματάκη.
Η παραίτηση του κ. Ζάννα, σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με τη γενικότερη κρίση που υπάρχει στην εταιρεία όλο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις όχι αναμενόμενες πωλήσεις του MAIC. Αποτέλεσμα της ευρύτερης ανησυχίας ήταν χθες να κυκλοφορήσουν σενάρια περί ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων στελεχών από την εταιρεία, κάτι που οδήγησε την MLS να βγάλει επίσημη ανακοίνωση όπου επισημαίνονταν πως η αποχώρηση του κ. Ζάννα έγινε για καθαρά προσωπικούς λόγους και ότι δεν υφίσταται θέμα παραίτησης διοικητικών στελεχών.
Ασφαλώς και παρά την ανακοίνωση της εισηγμένης, είναι κοινός τόπος στην αγορά ότι οι δυσμενείς εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος έχουν προξενήσει πολλαπλούς διοικητικούς τριγμούς. Υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί που λένε ότι και άλλα στελέχη έχουν υποβάλει παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει δεκτές, ή είναι δυσαρεστημένα λόγω του ιδιαίτερα συγκεντρωτικού management από την πλευρά του ιδρυτή.
Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα η μετοχή και αν θα εξαντληθούν οι ρευστοποιήσεις των θεσμικών, καθώς παρά τη χαμηλή διείσδυση του MAIC, η εταιρεία έχει και άλλα projects, ενώ η πτώση – σε κάθε περίπτωση – είναι υπερβολική σε τέτοιο βαθμό. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο, σαφώς πιο δυσμενές, που δεν το γνωρίζουμε ακόμη…
Θυμίζουμε πως τα αποτελέσματα εξαμήνου 2019 παρ’ ότι δεν ήταν ενθαρρυντικά, εντούτοις σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογούν αυτό το… ξεφόρτωμα στη μετοχή. Οι πωλήσεις έμειναν σταθερές στα 10,65 εκατ. ευρώ (έναντι 10,54 εκατ. το 2018), ενώ τα καθαρά κέρδη κατήλθαν στα 821 χιλ. ευρώ από 1,48 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα ίδια κεφάλαια στο πρώτο εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν στα 26,8 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις στα 31,5 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 2,4 εκατ. ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr