Η μη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από την DBRS σε συνδυασμό με τη μείωση της στάθμισης του ΟΠΑΠ στους δείκτες FTSE ήταν οι κύριοι λόγοι που δεν επέτρεψαν στο ελληνικό χρηματιστήριο τη συναλλακτική του αναβάθμιση και τη συμμετοχή του στο σκηνικό ευφορίας των διεθνών αγορών, συντηρώντας το σκηνικό συσσώρευσης με μικρό εύρος διακύμανσης. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων παρέμεναν στην περιοχή το 1,18%.
Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης (-1,22%) κατέγραψε απώλειες με τη μετοχή της Alpha (-1,94%) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόμη κατέγραψε η μετοχή του ΟΠΑΠ (-3,32%), ο Ελλάκτωρ (-2,55%), η ∆ΕΗ (-0,69%) και η ΕΕΕ (-0,58%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψαν τα ΕΛΠΕ (+1,42), η Motor Oil (+0,95%), o Σαράντης (+2,05%), το Jumbo (+1.75%), η Lamda (+1,75%), o Αβαξ (+5,96%), ο ΟΤΕ (+0,88%), ο Φουρλής (+1,67%) αλλά και ο Παπουτσάνης (+3,36%), η Ελτον (+1,53%) με τη Forthnet (+7,93%) από τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.
Απολογιστικά, 42 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 50 εκείνων που υποχώρησαν. Τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα για το εννεάμηνο. Η συνέχιση της ασύμμετρης συμπεριφοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου εν μέσω θετικού βηματισμού των διεθνών αγορών είναι μάλλον το λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο για τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή. Με την τεχνική εικόνα να συνεχίζει να δίνει ελπιδοφόρες ενδείξεις για κίνηση του Γ.∆. σε ψηλότερα επίπεδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr