Η επάνοδος της συζήτησης για την ανάγκη επιτάχυνση της εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων από τα κόκκινα δάνεια σε συνέχεια της επίσκεψης του επικεφαλής του SSM Ενρία αλλά και η αναφορά σε πιθανή αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων ενόψει των stress tests του 2020, άλλαξαν το κλίμα για τις τράπεζες.
Σαν αποτέλεσμα, οι προσδοκίες για συνέχιση της ανόδου διαψεύστηκαν και επανήλθαν οι ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών οδηγώντας το Γ.∆. σε πτωτική κίνηση που περιορίστηκε στο φινάλε με αγορές δεικτοβαρών τίτλων, όπως αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.
Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης (-2,43% μέχρι -5,5% ενδοσυνεδριακά) κατέγραψε απώλειες με την Πειριαώς (-5%) να υποποδίδει. Απώλειες κατέγραψε επίσης η ∆ΕΗ (-3,68%), ο Α∆ΜΗΕ (-3,77%), ο Μυτιληναίος (-1.02%), το Jumbo (-1,39%) και η ΕΕΕ (-0,94%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψαν ο ΟΠΑΠ (+1,41%), ο Ελλάκτωρ (+1,46%), ο Σαράντης (+5,08%), ο ΟΛΘ (+2,05%) και η ΕΚΤΕΡ (+3,47%) από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 56 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 46 εκείνων που υποχώρησαν.
Η επαναλειτουργία της Βουλής από την Τετάρτη 17/7 σηματοδοτεί και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στις 20/7, με πιθανολογούμενη την παράλληλη έκδοση 7ετούς ομολόγου. Οι επενδυτές καλούνται να τιμολογήσουν το περιεχόμενο των εξαγγελιών σε σχέση με τον ευεργετικό απόηχό τους στην οικονομία. Την Τετάρτη λήγει η δημόσια πρόταση του Τιτάνα και την Παρασκευή λήγουν οι σειρές των παραγώγων για τον Ιούλιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr