Μάλιστα, όπως σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, από τον Απρίλιο του 2013 είχε να δει έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες ο Γενικός Δείκτης. Ένα εξαιρετικό στατιστικό στοιχείο που έχει πολλές και σημαντικές αναγνώσεις που ξεφεύγουν από την απλή ανάγνωση των εντυπωσιακών στατιστικών στοιχείων που έλαβαν χώρα κατά τον Φεβρουάριο.
Το ράλι έχει ήδη διανύσει μια απόσταση 18,5% από τα χαμηλά της 3ης Ιανουαρίου και οι μέσοι ημερήσιοι τζίροι πάτησαν τα 75 εκατ. ευρώ, ενώ μόλις 35 μετοχές βρίσκονται χαμηλότερα από την αρχή του έτους.
Αναφερόμενος στα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως η διάσπαση (στις 689 μονάδες) του απλού κινητού μέσου των 200 ημερών ήρθε με δύναμη και η διαφυγή ανάλογη του γεγονότος.
Ο Γενικός Δείκτης από τον Οκτώβριο του 2018 έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει έναν τέλειο διαγραμματικό σχηματισμό πυθμένα ανάλογο μακροχρόνιων αντιστροφών τάσης με δουλεμένα επίπεδα στήριξης. Η επόμενη αντίσταση είναι στις 740 μονάδες ωστόσο αυτό που προβληματίζει πιά είναι η εικόνα υπερτιμήσεων που παρατηρείται στους ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονται σε ακραία υπερβολή.
Η εικόνα αυτή προϊδεάζει για μια επερχόμενη διόρθωση η οποία ήδη στην συνεδρίαση της Παρασκευής έδειξε ότι δεν βρίσκεται χρονικά πολύ μακριά, με τους αγοραστές να ελέγχουν ακόμα την τάση αλλά να χάνουν σε δυναμική. Συμπερασματικά η άνοδος δεν έχει δείξει ως τώρα κάποιο σημείο κόπωσης ωστόσο το βάρος των γρήγορων κερδών των επιμέρους μετοχών αναμένεται να επιβραδύνει και να διορθώσει την αγορά.
Ως έσχατο σημείο διόρθωσης θα αναμέναμε την περιοχή του κινητού μέσου των 200 ημερών ο οποίος θα λειτουργήσει ως το επόμενο σημείο στήριξης. Διόρθωση με περιορισμένο τζίρο είναι το ιδανικό σενάριο για τους αγοραστές, ενώ η διαφυγή κάτω από το όριο του 200αρη θα απαιτήσει συσσώρευση και νέο σχηματισμό τοπικής βάσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr