Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Πρόκειται για τακτικές που δεν είναι ξένες στην ελληνική αγορά, εδώ και πολλά χρόνια η πολιτική και η εκάστοτε κυβέρνηση επιζητούσε – μέσω του Χ.Α. και την εν γένει ψυχολογία που αυτό φέρνει – να περάσει τα δικά της μηνύματα.
Αυτή η «φάμπρικα» λαμβάνει χώρα πρωτίστως μέσω της Coca Cola HBC που επηρεάζει το Γενικό Δείκτη άνω του 10%, ενώ κάνει γενικά περιορισμένους – για το εκτόπισμά της – όγκους.
Φαίνεται λοιπόν πως τις τελευταίες ημέρες, σε συνεδριάσεις «επικίνδυνες» που ενδέχεται να προκληθεί πανικός, βγαίνουν στηρίξεις. Χθες, για μεγάλο διάστημα στη συνεδρίαση, ο τίτλος της Coca Cola HBC ήταν ο μόνος από τις 25 του FTSE που κινούνταν ανοδικά! Και μάλιστα χωρίς… εμφανή λόγο!
Τελικά, μαζί με τη συνδρομή ορισμένων ακόμη blue chips ο Γενικός Δείκτης κράτησε το κρίσιμο επίπεδο των 625 μονάδων, κλείνοντας μάλιστα πλησίον των 630 μονάδων.
Η Coca Cola HBC, μετά το +3,67% της Παρασκευής ενισχύθηκε κατά 1,06% χθες, λειτουργώντας ως ανάχωμα στην περαιτέρω πτώση του Γ.Δ. Παράλληλα, από το μέσο της συνεδρίασης και μετά, γύρισε θετικά και η Jumbo, ενώ στο τέλος, βοήθειες έδωσαν και οι ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Τιτάν, που επίσης έχουν ισχυρή στάθμιση.
Σε μια συνεδρίαση λοιπόν που οι τράπεζες απώλεσαν έως και 5,26% της αξίας τους, η αγορά – σε επίπεδο Γ.Δ. – έχασε μόλις 0,92% παρουσιάζοντας «κόσμια» εικόνα, ακριβώς λόγω της στήριξης που υπήρξε από τα προαναφερθέντα blue chips.