Ο αναλυτής τονίζει ότι οι συναλλαγές στο Χ.Α. κατά τη διάρκεια της πτώσης – διόρθωσης ήταν σχετικά περιορισμένες, ενώ τα νέα που έχει μπροστά της η αγορά κινούνται περισσότερο προς την θετική κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά το εγχώριο γεωπολιτικό ρίσκο εμφανίζει μια κλιμάκωση ασυνήθιστα υψηλή βάζοντας ένα φρένο στην βραχυπρόθεσμη οπτική των ξένων επενδυτών.
Οι μέσες συναλλαγές κατήλθαν σε επίπεδα κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον αναλυτή μια δεύτερη εξήγηση της επιβράδυνσης των συναλλαγών ίσως έχει να κάνει με το «χώνεμα» των επιπέδων και της αναμονής ενόψει των αποτελεσμάτων του 4ου τριμήνου που από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται.
Έτσι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα θεμελιώδη των εταιρειών θα ξαναμπούν στο επίκεντρο επί της ουσίας και όχι επί της θεωρίας, δίνοντας προβάδισμα τοποθετήσεων σε όσες επιχειρήσεις ανακοινώσουν αυτά που θέλουν να ακούσουν οι επενδυτές και λιγότερο (ή και καθόλου) οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες.
Τα τεχνικά δεδομένα
Σ’ ό,τι αφορά τα τεχνικά δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «οι βραχυπρόθεσμες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για τους αγοραστές αφού μπορεί οι κινητοί μέσοι να έχουν ενεργοποιήσει σήματα πώλησης, η δυναμική ωστόσο της πτώσης παρουσιάζει κόπωση.
Τα δεδομένα θα γίνουν πιο αισιόδοξα αν υπάρξει υπέρβαση των 852 μονάδων όπου πλέον θα επιχειρηθεί εκ νέου ο στόχος για νέα υψηλά έτους.
Σε αντίθετη περίπτωση οι στηρίξεις παραμένουν οι ίδιες με την κυριότερη να εντοπίζεται στις 800 μονάδες από όπου και διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr