Πλέον οι τράπεζες είναι σε καλύτερο momentum, έχουν… χαλαρώσει την αντίδρασή τους σ’ αυτή την αγορά, οπότε η διοίκηση του Χ.Α. και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν βάλει ξανά μπροστά το project.
Μάλιστα, εκτός από κάποιες επιχειρήσεις εισηγμένες και μη, για πρώτη φορά στην ιστορία ακούγεται και το όνομα μιας ποδοσφαιρικής ΠΑΕ ότι είναι έτοιμη να κάνει χρήση αυτού του εργαλείου για τη χρηματοδότηση έργου.
Ο λόγος για την ΑΕΚ που ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να υποστηρίξει το project της κατασκευής του νέου γηπέδου.
Η αίτηση θα γίνει μέσω της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» που έχει την ευθύνη όλου του εγχειρήματος.
Οι υπόλοιπες εταιρείες που στοχεύουν το επόμενο διάστημα να εκδώσουν ομόλογο στο Χ.Α. είναι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, η Coral (πρώην Sell) θυγατρική της Motor Oil και η εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων BSB.
Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα από τα μέσα του 2017 έχει δρομολογήσει την έκδοση μεγάλου ομολόγου, αλλά λόγω συγκυριών πήγε πίσω το εγχείρημα. Η έκδοση αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με στόχο τα 120 εκατ. ευρώ.
Η Coral, πρώην Shell Hellas στοχεύει στην έκδοση επίσης μεγάλου ομολόγου που πιθανότατα θα φτάσει τα 80 έως 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 700 πρατήρια που λειτουργούν σήμερα υπό το σήμα Shell, έχοντας μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 20%.
Αίτηση για έκδοση ομολόγου έχει ήδη κάνει και η εταιρεία υναικείων ενδυμάτων BSB της οικογένειας Μπιθαρά, η οποία στοχεύει σε ομόλογο έως 20 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία BSB δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 36 χρόνια, έχοντας ηγετική θέση στο χώρο της γυναικείας ένδυσης.
Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 120 καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας παρουσία σε 18 χώρες. Στόχος της διοίκησης του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι να «ξεκολλήσει» αυτή η αγορά λίαν συντόμως, με τις πληροφορίες να λένε ότι από το 2ο 15ήμερο του Μάρτη ή το αργότερο τον Απρίλιο, θα έχουμε εξελίξεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr