«Παρά τη συγκυρία, υπάρχουν οι επιχειρήσεις της "πραγματικής οικονομίας" των οποίων τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Λόγω συμπίεσης του κόστους παραγωγής και λειτουργίας τους, έχουν βελτιώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα - αύξηση EBITDA κατά 16% (8,5 δισ €) και Κερδών μετά Φόρων σημαντικά ενισχυμένα κατά 70%. Ο δανεισμός τους μειώθηκε κατά 1δισ € (-3,3%). Οι δε εξωστρεφείς επιχειρήσεις ευνοούνται ιδιαίτερα στην ανάταξη των εσόδων τους, αφού έχουν στραφεί στο, λιγότερο ευπαθές, διεθνές πελατειακό κοινό».
Σχολιάζοντας τη ρευστότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανέφερε «ότι η διαμόρφωση της πεποίθησης για καθαρό τοπίο αποτυπώνεται άμεσα στη συναλλακτική δραστηριότητα. Άρα η αγορά διαθέτει ρευστότητα όταν το περιβάλλον είναι ξεκάθαρο».
Σε σχέση με τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ανέφερε ότι «για πρώτη φορά από την έναρξη της πρόσφατης κρίσης, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ευρώπη για τις ανεπτυγμένες αλλά και τις αναδυόμενες αγορές, παρατηρούνται θετικές αποδόσεις. Οι ανεπτυγμένες κατέγραψαν αύξηση 9,2% παγκοσμίως και 14,2% στην Ευρώπη, ενώ οι αναδυόμενες αύξηση 17,7% παγκοσμίως και 5,3% στην Ευρώπη. Αυτό το momentum πρέπει να το αξιοποιήσουμε!»
Επιπλέον σημείωσε ότι «η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών αποτυπώνεται από τη συμμετοχή τους στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς που ανέρχεται στο 60,9 % και στον ημερήσιο τζίρο που κινείται σε επίπεδο άνω του 50%».
Κατέληξε λέγοντας ότι «η απόκλιση του δείκτη Market Cap/GDP της ελληνικής αγοράς (21,6%) σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (79,5%), αποτελεί ένα καθαρό σήμα επενδυτικών ευκαιριών».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr