Όπως σημειώνει, «θεωρούσαμε ως πιθανή τη καταγραφή τιμών χαμηλότερα από τη στήριξη των 612 μονάδων. Όντως ο δείκτης έχει βρεθεί κάτω από τη στήριξη των 612 μονάδων ανοίγοντας διαγραμματικό θέμα με τις στηρίξεις στις 600 και στις 580 μονάδες. Πιθανή τώρα καθοδική διάσπαση των 580 μονάδων θα στριμώξει άσχημα τους «Bulls» στη γωνία αναγκάζοντάς τους σε άμεσες ρευστοποιήσεις, στοιχείο, όπου θα ωθήσει το Γενικό Δείκτη προς το τελευταίο προπύργιο στήριξης των 560 με 550 μονάδων. Χαρακτηριστικό γεγονός των αναδιαρθρώσεων είναι η συμπεριφορά αρκετών δεικτοβαρών τίτλων με προεξέχοντες αυτόν του ΟΤΕ και της Coca Cola ΕΕΕ, με το μεν πρώτο να χάνει μέσα λίγες συνεδριάσεις ένα -7,7% και τον δεύτερο -10%».
Μέσα σε αυτή τη βραχυχρόνια αρνητική ατμόσφαιρα ως το μόνο θετικό στοιχείο εκλαμβάνουμε το γεγονός εισόδου των τραπεζικών μετοχών στη βαρύτητα των δεικτών μετά το Τ+5, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη εκδηλωθεί η οποιαδήποτε καθοδική πίεση από τους ομολογιούχους LME και να εμφανιστούν σημάδια δημιουργίας ανοδικού στροφέα με το «πάτημα» από χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Επηρεασμένος είναι και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με το τεχνικό όριο στήριξης των 186 μονάδων να παραδίνεται στις ορέξεις των «Bears» δίνοντας έτσι περιθώριο πτώσης έως τη σημαντική μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης των 170 με 160 μονάδων.
«Ουσιαστική αλλαγή στο υπάρχον καθοδικό πλάνο θα προκληθεί μόνο με την επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση των 640 μονάδων για το Γενικό Δείκτη και του επιπέδου των 192 με 195 μονάδων για τον FTSE 25», καταλήγει ο ίδιος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr