Eιδικότερα ο Γενικός Δείκτης παρά την ισχνή πλέον συμμετοχή των τραπεζών, μόλις 3,73%, στη βαρύτητά του έχει γείρει καθοδικά θέλοντας να επανεκτιμήσει την περιοχή στήριξης των 660 με 650 μονάδων, σημειώνει ο Απ. Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
Πιθανή καθοδική διάσπαση των 650 μονάδων θα δώσει χώρο πτωτικής ανάπτυξης προς το διαγραμματικό όριο των 638 μονάδων. Αντιθέτως η σθεναρή αντίσταση στο βαθύ κόκκινο των τραπεζών πέριξ των 655 μονάδων μπορεί να σπρώξει εκ νέου προς τη σημαντική περιοχή αντίστασης των 683 με 690 μονάδων. Ανοδικό σενάριο το οποίο κρίνεται βραχυχρόνια ως εφικτό μετά και την πιθανή έγκριση από το EuroWorking Group της εκταμίευσης της δόσης των 2 δισεκ. ευρώ και την αποδέσμευση των 10 δισ.. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Επίσης ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ο οποίος στην ουσία «κρατιέται» από τους τρεις τίτλους: 3E, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, καθώς ελέγχουν το 52,5% της βαρύτητας, ασθμαίνει γύρω από τις 200 μονάδες προσπαθώντας να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών. Οι ζώνες κλειδιά για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία είναι για μεν τους «Buyers» οι 211 με 207 μονάδες και για δε τους "sellers" οι 190 με 185 μονάδες. Εδώ η οποιαδήποτε βραχυχρόνια ανοδική ανάταση θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο σκεπτικισμό καθώς η αναμενόμενη είσοδος των νέων μετοχών των τραπεζών θα επιφέρει πρόσκαιρα έντονες καθοδικές εκπλήξεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr