Η κίνηση αυτή πιθανό να σημάνει μια σημαντική αλλαγή στη στάση των επενδυτών, δεδομένου ότι οι μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν υπεραποδόσει, λόγω των προσδοκιών της βελτίωσης του χρηματιστηριακού περιβάλλοντος.
Η ανησυχία για πιθανή πτώση στις αναδυόμενες αγορές και για νέες συγκρούσεις στην Ουκρανία, έχουν δημιουργήσει ένα αβέβαιο κλίμα το οποίο έχει δει τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να πραγματοποιεί... ζιγκ-ζαγκ μεταξύ των χαμηλών και των υψηλών επιπέδων των 1.263 και 1.359 μονάδων, από τις αρχές του έτους.
"Ανησυχώ για την κατάσταση στην Ουκρανία. Τα ευρωπαϊκά large caps αποτελούν την καλύτερη προστασία για τους επενδυτές αυτή τη στιγμή", επισημαίνει ο Emanuel Arbib, επικεφαλής της Integrated Asset Management.
Η Morgan Stanley, επίσης, ψηφίζει την υψηλή κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, έναντι των mid και των small caps.
"Μετά από χρόνια υποαπόδοσης, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αυξήσει κανείς την έκθεσή του σε μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης στην Ευρώπη, καθώς προσφέρουν την καλύτερη σχέση κινδύνου-ανταμοιβής σε όλη την αγορά", τονίζει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Graham Secker.
Ο Secker τονίζει ότι η τιμή προς λογιστική αξία του MSCI Europe μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαμορφώνεται κάτω από το 1,5, ενώ για τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ξεπερνά το 2.
Όταν η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει απότομο ράλι ανόδου, οι επενδυτές συνήθως προτιμούν τις μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς μπορούν να ενισχυθούν ταχύτερα από ότι οι τα large caps, όπως συνέβη το 1999 στο τεχνολογικό ράλι.
Ωστόσο, όταν οι επενδυτές είναι πιο αβέβαιοι για το βραχυπρόθεσμο διάστημα, επιλέγουν μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, λόγω της προστασίας που προσφέρουν μέσω των πιο σταθερών αποδόσεων, και τις γενναίες πληρωμές μερισμάτων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr