Παρόλα αυτά, οι διεθνείς επενδυτές αποφασίζουν ... για μία ακόμη φορά- να ανησυχήσουν. Γιατί θα πρέπει κάθε φορά που... φτερνίζεται η Κίνα, να νοσούν οι υπόλοιπες αγορές;
Σίγουρα οι ρευστοποιήσεις είναι λογικό να συμβαίνουν σε κάποιες φάσεις αυτού του ισχυρού ράλι που μετρά ήδη έξι μήνες, απλά ως ένα μέσο μείωσης των αποτιμήσεων έτσι ώστε να γίνουν επανατοποθετήσεις.
Η σημαντική διόρθωση των αγορών δεν είναι δυνατόν να συμβεί επειδή οι κινεζικές μετοχές κυριολεκτικά μπαινοβγαίνουν εδώ και μέρες, στην bear market. Ο επιβράδυνση στην ανάπτυξη των χορηγήσεων, ανησυχεί τους κινέζους σχετικά με την εξέλιξη της ανάκαμψης της χώρας τους. Και σίγουρα προβληματίζει όλους τους υπόλοιπους επενδυτές, καθώς η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Αλλά μέχρι εκεί!
Η προσοχή οφείλεται να στραφεί σε πιό άμεσα και ουσιαστικά για την τρέχουσα φάση στοιχεία. Αυτή καθώς και η επόμενη εβδομάδα, ειναι καθοριστικές. Περιμένουμε τα στοιχεία από την αγορά εργασιας των ΗΠΑ, την ανεργία στη Γερμανία, τον δείκτη PMI, τον σημαντικότατο δείκτη ISM, την σύνοδο του G20, τα meetings της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), της ΕΚΤ, της Reserve Bank της Αυστραλίας (RBA), της Riksbank και που είστε ακόμη!
Αρα έχουμε πολλούς άλλους πιο ουσιαστικούς λόγους να ανησυχήσουμε ή να ηρεμήσουμε σε ότι αφορά την οικονομία και τις αγορές ...
Κ.Ε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr