Μόνο το 11,2% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι θα δοθούν αυξήσεις άνω του 6%.Και σε αυτό το εξάμηνο συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων τόσο προς τα νεαρά στελέχη/αποφοίτους -μία στις δύο επιχειρήσεις-καθώς και στους εξειδικευμένους επαγγελματίες (47,2% και 33,2% αντίστοιχα). Και σε αυτό το εξάμηνο οι εταιρείες θα στραφούν για προσλήψεις στους τομείς πωλήσεων, της εξυπηρέτησης πελατών, την πληροφορική, του μάρκετινγκ, της λογιστικής και οικονομικών.
Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα οι συμμετέχοντες στην έρευνα συνεχίζουν να δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της επιχείρησής τους σε ποσοστό 70,6%.
Παρόλα ταύτα το 19,4% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί από την κρίση . Μόνο το 6,6% δηλώνει ότι έχει μείνει τελείως ανεπηρέαστο.
Για το επόμενο εξάμηνο, όμως, το 42,4% των επιχειρήσεων αναμένει ότι η κρίση θα επηρεάσει πολύ ή και δραματικά την επιχείρησή τους. Το 32,4% των εταιρειών σκοπεύει να μειώσει τα μπόνους ενώ και η εκπαίδευση των εργαζομένων ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά (μία στις τέσσερις εταιρείες). Οι επιπρόσθετες παροχές όμως θα παραμείνουν ίδιες στην πλειοψηφία των εταιρειών.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις συγκριτικά με τις πολυεθνικές δείχνουν να φοβούνται περισσότερο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ενώ δραματικές επιπτώσεις αναμένονται κυρίως στον κλάδο του εμπορίου και του τουρισμού. Επιπλέον μία στις δύο τράπεζες θεωρεί ότι θα επηρεαστεί αρκετά από την κρίση.
Δ.Καραγιαννοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr