Οπως υπογραμμίζει, καταρχήν δεν συμφέρει την Ελλάδα, καθώς το μόνο όφελος που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι θα έχει η χώρα εάν βγει από το ευρώ είναι η δυνατότητα μίας «απότομης και ανταγωνιστικής» υποτίμησης του νομίσματος της (στο οποίο αναγκαστικά θα επιστρέψει) , έτσι ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της. Όμως, η Ελλάδα δεν αποτελεί αυτό που λέμε «μία πολύ ανοικτή οικονομία», σημειώνει η BοΑ, πράγμα που περιορίζει αυτό το «θετικό», και δεύτερον αυτό το πλεονέκτημα θα εξαλειφθεί έτσι κι αλλιώς από την απότομη αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που θα φέρει τα πάνω κάτω στα ήδη προβληματικά δημόσια οικονομικά της χώρας.
Επίσης, το «σπάσιμο» του ευρώ δεν συμφέρει τα άλλα κράτη-μέλη. Εάν η Ελλάδα αναγκαζόταν από την Ε.Ε να φύγει, τότε άλλες «ευάλωτες» χώρες της ένωσης θα γινόντουσαν το κέντρο έντονων εικασιών για δική τους έξοδο και αυτό θα πυροδοτούσε μία γενικότερη αύξηση των επιτοκίων στην ευρωζώνη, κάτι που θα κατάστρεφε την ανάπτυξη του ΑΕΠ- ότι χειρότερο σήμερα που όλες οι οικονομίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ανάγκη για απομόχλευση.
Τέλος, αυτό νομικά δεν μπορεί να συμβεί με τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας νόμος, καμία ρύθμιση και κανένα «παραθυράκι» που να λέει πως μπορεί κάποιο μέλος της νομισματική ένωσης να τιμωρηθεί με έξοδο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr