Μεσοπρόθεσμα όμως η ΑΧΕ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική, καθώς θεωρεί ότι όταν ολοκληρωθεί η φάση της αντίδρασης, είναι πιθανό να σημειωθεί παλινδρόμηση (σε μορφή πλαγιολίσθησης), χρονικής διάρκειας μερικών μηνών.
Η γραμμή τάσης που ενώνει τις βάσεις τιμών του 1997 και του 2003 στο εβδομαδιαίο γράφημα, διέρχεται από την περιοχή των 1.650 μονάδων, που αποτελεί μαζί με αυτή των 1.465 μονάδες, τις ισχυρότερες περιοχές στήριξης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αν διασπασθούν και αυτές, τότε παύει να ισχύει η μακροχρόνια ανοδική τάση. Στην αντίθετη περίπτωση (που δείχνει και πιο πιθανή) μάλλον θα έχουμε προσεγγίσει το χαμηλότερο σημείο για την επόμενη διετία και ο ΓΔ θα μπει αρχικά σε φάση πολύμηνης παλινδρόμησης, που θα αποτελέσει την βάση του νέου ανοδικού κύκλου.
Βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα περιθώρια ανοδικής αντίδρασης και στη μορφή που θα έχει αυτή. Δηλαδή αν θα μπορέσει σταδιακά ο ΓΔ μέχρι τα τέλη του έτους να προσεγγίσει τις 2.550 μονάδες ή αν το άνω όριο ενδεχόμενης ανοδικής κίνησης είναι οι 2.350 μονάδες. Επίσης δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ακόμη, για να συμπεράνουμε αν η αντίδραση θα είναι της μορφής V (βίαιη ανοδική κίνηση που αναγκάζει τους επενδυτές να «κυνηγάνε» τις τιμές αυτοτροφοδώντας την υπάρχουσα τάση), ή της μορφής A-B-C (δηλαδή μετά το πρόσφατο χαμηλό θα σημειωθούν τρεις διαδοχικές και έντονες παλινδρομήσεις γύρω από τις 1.950μ) ώστε να σχηματισθεί μια βραχυχρόνια βάση τιμών, που θα αποτελέσει την αφετηρία ενός μικρού bear market rally. (δηλαδή μια ανοδικής κίνησης που θα αποτελέσει ένα διάλειμμα στην μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση), σημειώνει η ΑΧΕ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr