Η εβδομάδα που διανύσαμε ξεκίνησε σταθεροποιητικά, καθώς ο ΓΔ τις δύο πρώτες συνεδριάσεις προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει ανοδικά από την περιοχή των 2.100μ. Στη συνέχεια υπήρξε «κατάρρευση» των τιμών, με αποτέλεσμα να διασπασθούν αλλεπάλληλες σημαντικές στηρίξεις.
Για να εντοπίσουμε τις επόμενες στηρίξεις θα πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω, στα χαμηλά του 2003 καθώς και στις μακροχρόνιες γραμμές τάσης της τελευταίας εικοσαετίας. Σύμφωνα λοιπόν με το εβδομαδιαίο γράφημα τιμών, οι στηρίξεις βρίσκονται στις 1.680 μονάδες, 1.570 μονάδες και 1.465 μονάδες. Η ευθεία γραμμή τάσης που ενώνει τις βάσεις τιμών του 1997 και του 2003 διέρχεται από την περιοχή των 1.650 μονάδες, που αποτελεί μαζί με αυτή των 1.465 μονάδες, τις ισχυρότερες περιοχές στήριξης. Αν διασπασθούν και αυτές, τότε παύει να ισχύει η μακροχρόνια ανοδική τάση και πιθανότατα ο ΓΔ εισέρχεται σε πτωτικό κύκλο αρκετών ετών. Αν διατηρηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε δει το χαμηλότερο σημείο για την επόμενη διετία και ο ΓΔ θα μπει αρχικά σε φάση πολύμηνης παλινδρόμησης και στη συνέχεια σε φάση «ψυχοφθόρας» σταθεροποίησης- πλαγιολίσθησης, χωρίς όμως να σημειωθούν νέα χαμηλά.
Το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η χαμηλότερη τιμή βραχυχρόνια, θα καθορίσει και το μέγεθος της ανοδικής αντίδρασης, καθώς θεωρούμε ότι μάλλον θα είναι εξίσου «βίαιη» με την πτωτική κίνηση, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον το 1/3 των απωλειών, από τις 3.140 μονάδες και χαμηλότερα.
Αξιόλογες αντιστάσεις στις 2.130 μονάδες και 2.250 μονάδες.
Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατηρεί το σήμα πωλήσεων. Momentum (12 ημερών) κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και ο RSI (5 εβδομάδων) βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο δεκαετίας, εμφανίζοντας την θετική απόκλιση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr