ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι «βλέπει» η Citi για τα ελληνικά ομόλογα

15:31 - 21 Ιουν 2023 | Ομόλογα
Τι «βλέπει» η Citi για τα ελληνικά ομόλογα
Την περαιτέρω αποκλιμάκωση του spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, τόσο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, όσο και έναντι του πορτογαλικού, προμηνύει η Citi, σε σχόλιό της ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Οι αναλυτές της Citi υπενθυμίζουν ότι η πρώτη σημαντική ένταξη της Ελλάδας στους βασικούς διεθνείς δείκτες ομολόγων απαιτεί δύο αναβαθμίσεις στο καθεστώς του «investment grade». Ενώ οι επόμενες αξιολογήσεις των οίκων που διατηρούν την Ελλάδα μόλις μία βαθμίδα μακριά από την επενδυτική είναι προγραμματισμένες για αργότερα μέσα στο έτος, η αγορά είναι πιθανό να τιμολογήσει την αναβάθμιση πολύ πριν αυτή υλοποιηθεί.

Στο σενάριο που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και κάνει την έκπληξη εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, η Citi προβλέπει ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα υποχωρήσουν περαιτέρω, με το spread του ελληνικού 10ετούς να μειώνεται κατά τουλάχιστον 10 μονάδες βάσης (τρέχουσες 131 μονάδες βάσης) έναντι του γερμανικού, καθώς η αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα θα πλησιάζει ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα, ο οίκος εκτιμά ότι ένα πολύ καλό trade είναι και το spread μεταξύ ελληνικού και πορτογαλικού 10ετούς, το οποίο εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί. «Προτείναμε ότι το spread μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς και του πορτογαλικού θα κλείσει (τρέχουσα διαφορά 66 μονάδες βάσης) την περασμένη εβδομάδα για να το εκφράσουμε αυτό», προσθέτει η Citi.

«Το spread στο δεκαετές ελληνικό ομόλογο με το γερμανικό (GGB-Bund) θα μπορούσε να φτάσει τις 120 μονάδες βάσης, αν οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα φέρουν απόλυτη πλειοψηφία για τη Νέα Δημοκρατία. Η σημερινή δημοπρασία του 20ετούς ελληνικού ομολόγου παρείχε την ευκαιρία για θέσεις αγοράς (long) έναντι των πορτογαλικών ομολόγων (PGBs)», σημειώνει χαρακτηριστικά η Citi.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 21 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.