ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετακίνηση γιατρού (αντί πρόσληψης) στα χειρουργεία του «Αγλαΐα Κυριακού» Κύριο

12:22 - 09 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Μετακίνηση γιατρού (αντί πρόσληψης) στα χειρουργεία του «Αγλαΐα Κυριακού»
Μεταφορά αναισθησιολόγου από το το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» προωθεί το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μην κλείσουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Την πληροφορία αυτή έκανε γνωστή Ματίνα Παγώνη το πρωί της Παρασκευής (9/2) η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η κα. Παγώνη αποκάλυψε πως ο διοικητής του νοσοκομείου της είπε ότι η λύση που θα δοθεί για να μην κλείσουν τα χειρουργεία, είναι να μεταφερθεί γιατρός-αναισθησιολόγος από το διπλανό νοσοκομείο, το «Αγία Σοφία».

«Δεν είναι λύση αυτή. Ούτε μπορούμε να μετακινούμε αναισθησιολόγους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο», ανέφερε σχολιάζοντας τη λύση που πρότεινε ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Γιατροί, αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές έχουν δίκιο. Είναι φοβερό να υπάρχουν 8 χειρουργικά τραπέζια και να μην λειτουργούν και από τους 16 αναισθησιολόγους να έχουν μείνει μόνο 9», πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Επίσης, η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι από τους 16 αναισθησιολόγους που θα έπρεπε να έχει το νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο 9, ενώ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για τις προσλήψεις που δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα βάζει σε κίνδυνο παιδιά.

«Πήρα τηλέφωνο τον υπουργό Υγείας για να μου πει τι λύση θα δοθεί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε να προκηρύξει άμεσα τις 3 θέσεις αναισθησιολόγων με γρήγορους ρυθμούς. Οι θέσεις δεν είχαν προκηρυχθεί τόσα χρόνια. […] Είναι προγραμματισμένα 1.000 χειρουργεία μέχρι την άνοιξη του 2025 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και αφορούν παιδιά», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε προσωπική δέσμευση ότι δεν θα κλείσουν τα χειρουργεία και καθώς φαίνεται αν αυτό συμβεί, θα συμβεί με προσωρινή λύση μεταφοράς αναισθησιολόγου από άλλο νοσοκομείο.

"Κλειδί" είναι βέβαια οι προσλήψεις που είναι σαφές πως μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν έγιναν και τώρα δίνονται λύσεις ανάγκης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.