ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Είμαι ο μόνος που κέρδισε τον Τραμπ-Αυτό θα ξαναγίνει

21:26 - 04 Μαρ 2024 | Εκλογές ΗΠΑ
Μπάιντεν: Είμαι ο μόνος που κέρδισε τον Τραμπ-Αυτό θα ξαναγίνει
Ο Μπάιντεν υποστήριξε σε συνέντευξη ότι θα νικήσει τον Τραμπ, παρόλο που...δημοσκοπήσεις λένε το αντίθετο.

Ο Τζο Μπάιντεν αντιμετώπισε τους φόβους σχετικά με τις πιθανότητες νίκης του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι είναι «ο μόνος που έχει νικήσει ποτέ» τον πιθανό Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας: «Και θα τον νικήσω ξανά», μετέδωσε το The Guardian.

Όμως ο πρόεδρος εξέφρασε μια πεποίθηση που έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, στις οποίες σαφείς πλειοψηφίες πιστεύουν ότι στα 81 του χρόνια είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία και οριακές πλειοψηφίες τοποθετούν τον Τραμπ μπροστά σε μια αναμέτρηση στις γενικές εκλογές.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ, «θα αμφισβητούσε» το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, εάν δεν τις κέρδιζε.

«Πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Εάν κερδίσω εγώ – όταν θα κερδίσω εγώ, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα», είπε ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, τον Ιανουάριο, σε δημοσιογράφο του περιοδικού New Yorker.

«Εάν πιστεύατε ότι είστε ο καλύτερος για να κερδίσετε κάποιον που, σε περίπτωση που νικούσε, θα άλλαζε την ίδια τη φύση της Αμερικής, τι θα κάνατε;» διερωτήθηκε ο Μπάιντεν, που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το κόμμα του απέναντι στον Τραμπ.

«Πώς μπορούμε, σε μια δημοκρατία, να εκλέξουμε πρόεδρο κάποιον που λέει ότι η βία είναι αποδεκτή;» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.