Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο τόσο τη Σοφία Μπεκατώρου, μετά το χρυσό που είχε πάρει στην κλάση 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όσο για τον Βασίλη Πολύμερο και για την Χρυσοπηγή Δεβετζή, οι οποίοι το 2004 είχαν κατακτήσει το χάλκινο και το αργυρό, αντίστοιχα.
Πρώτο χρονικά ήρθε το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα από τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, οι οποίες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να πάρουν την 3η θέση στην τελική ιστιοδρομία των Yngling και έτσι να κρατήσουν την 3η θέση που είχαν στη γενική κατάταξη με 48 β.π.
Στην κωπηλασία οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:11.72.
Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο τριπλούν, όπου έξι αθλήτριες πέρασαν τα 15 μέτρα, η Χρυσοπηγή Δεβετζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με το 15.23, που πέτυχε στην δεύτερη προσπάθειά της. Η πρώτη προσπάθεια ήταν στα 14.96, ενώ οι άλλες τέσσερις ήταν άκυρες, καθώς ρίσκαρε για να πετύχει το μεγάλο άλμα.
Ακόμη, στην κωπηλασία, στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου πήραν την 6η θέση με χρόνο 7:04.61.
Από εκεί και πέρα, στην 60η θέση με 2 ώρες 46:44 τερμάτισε η Ελένη Δόντα στον 1ο Ολυμπιακό μαραθώνιο της καριέρας της, ενώ δεν κατάφεραν να προκριθούν η Φλώρα Ρεντούμη στα 100μ. εμπόδια και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος.
Στην ιστιοπλοϊα, την 15η θέση με 101 βαθμούς ποινής κατέλαβε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στην τελική κατάταξη των Finn
Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης των Tornado ανέβηκαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης. Στα RS:X, ο Νίκος Κακλαμανάκης βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης των ανδρών και η Αντωνία Φράι ανέβηκε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης των γυναικών. Στα Laser, ο Βαγγέλης Χειμώνας βρίσκεται στη 26η θέση της γενικής, στα Laser Radial η Ευτυχία Μαντζαράκη είναι 17η.
Στην πυγμαχία, ο Ηλίας Παυλίδης ηττήθηκε στον προημιτελικό των 91 κιλών από τον Κουβανό Οσμάι Ακόστα Ντουάρτε με 7-4 στα σημεία και αποκλείσθηκε. Ο Έλληνας πυγμάχος, που ήταν 5ος και στην Αθήνα το 2004, δήλωσε πως αυτός ήταν ο τελευταίος του αγώνας.
Στα 94 κιλά της άρσης βαρών, ο Κώστας Γκαρίπης κατετάγη 14ος και ο Τάσος Τριανταφύλλου κατέλαβε την 15η θέση.
Στην ποδηλασία πίστας, ο Βασίλης Ρέππας τερμάτισε στην 20η θέση των προκριματικών του σπριντ με 10.966 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Τέλος, η εθνική πόλο των γυναικών δεν απέφυγε την όγδοη και τελευταία θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά, καθώς στον αγώνα για τις θέσεις 7-8 ηττήθηκε από τη Ρωσία με 12-6. Έτσι η ελληνική ομάδα, που στην Αθήνα το 2004 είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο, ολοκλήρωσε την παρουσία της με τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.
Καθ' οδόν προς την Αθήνα βρίσκεται η Φανή Χαλκιά, η οποία μετά από έλεγχο της WADA στο Φουκούι της Ιαπωνίας, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία M3. Η Ολυμπιονίκης της Αθήνας παρέδωσε τη διαπίστευσή της στον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρο Κούβελο, και αναχώρησε το μεσημέρι (ώρα Κίνας) για την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της εξέτασης και του δεύτερου δείγματος της αθλήτριας.
M. Kυριακού: «Καλύτερο να είχε μείνει σπίτι αντί να διασύρει το όνομα της χώρας»
Από την άλλη πλευρά, την οργή του για το κρούσμα ντόπινγκ με αρνητική πρωταγωνίστρια τη Φανή Χαλκιά εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, ο οποίος αναφέρθηκε στην αθλήτρια του Γ. Παναγιωτόπουλου με ιδιαίτερα σκληρά λόγια.
«Θα ήταν καλύτερο να είχε μείνει σπίτι αντί να διασύρει το όνομα της χώρας μας στη λάσπη. Είναι δικαίωμα σου να αυτοκτονήσεις, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να δολοφονήσεις τη χώρα σου. Είναι θλιβερό που το χρυσό κορίτσι της Αθήνας βρέθηκε ντοπέ», παρατήρησε σε έντονο ύφος ο κ. Κυριακού.
«Η κυρία αυτή έφυγε και από το χωριό και από την πρωτεύουσα της Κίνας και είναι καθ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr