ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινάκης: Οι τρεις κυβερνητικές παρεμβάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας

13:10 - 22 Απρ 2024 | Πολιτική
Μαρινάκης: Οι τρεις κυβερνητικές παρεμβάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάυλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια αναφερόμενος σε τρεις κυβερνητικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και όπως είπα έχουμε πια και πτώση τιμών που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε τρεις άξονες, λοιπόν:

Πρώτον, στην αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών με μόνιμα μέτρα,

Δεύτερον, τις στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών με έκτακτα μέτρα όποτε υπάρχει ανάγκη και

Τρίτον, με αδιάκοπους ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο τον περιορισμό των φαινομένων κερδοσκοπίας και αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.

«Για ακόμα μια φορά και μάλιστα μέσα σε χρονικό διάστημα πολύ λίγων μηνών, η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έδωσε ξανά στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Η S&P μετατρέπει τώρα τις «προοπτικές» της οικονομίας από σταθερές σε θετικές.

Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας για την βελτίωση της οικονομίας μας πιάνουν τόπο.

Από εκεί που η οικονομία της χώρας κάποτε χαρακτηριζόταν ως «για τα σκουπίδια», σήμερα είναι μια οικονομία με πρωτοφανή αύξηση των εξαγωγών, που παρουσιάζει ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις και πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης», είπε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σε ισχύ τίθεται από σήμερα έως και τις 4 Μαΐου 2024 το «Καλάθι των Νονών», ενώ από την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα».

«Στηρίζουμε εμπράκτως τα νοικοκυριά, όσο επιμένει η εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, ώστε κάθε οικογενειακό τραπέζι να γεμίσει με τα απαραίτητα αγαθά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Είναι πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε πρόσφορο εργαλείο, προκειμένου να μπορέσει να συγκρατήσει και να μειώσει τις τιμές προς όφελος των καταναλωτών», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: Πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, στην επίσκεψή του στην Λαχαναγορά του Ρέντη επεσήμανε: «Σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.

«Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες είτε χαμηλότερες από τις περσινές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στηρίζουμε έμπρακτα την Ουκρανία χωρίς να διακινδυνεύει η Ελλάδα

«Μέχρι στιγμής εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή μας στην Ουκρανία, στον ουκρανικό λαό, έχει πάει εκεί και ο πρωθυπουργός», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το δημοσίευμα των Financial Times ότι ασκούνται πιέσεις να παραχωρήσει η Ελλάδα Patriot και S-300 στην Ουκρανία.

«Από εκεί και πέρα όμως δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση -το ξεκαθαρίζω αυτό για να μην παρεξηγηθούμε- που θα διακινδυνεύσει έστω και κατ’ ελάχιστον την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας μας. Πολλές φορές έχω προβεί σε πολλές διαψεύσεις, σας απαντώ και σήμερα κατηγορηματικά», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 22 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.