Σπεύδοντας να χαιρετίσει πολιτικά την απόφαση η ΝΔ, η οποία όχι μόνο δεν φημίζεται για την πιστή τήρηση της αρχής που διακρίνει τις εξουσίες, αλλά, όπως και το ΠΑΣΟΚ, άφησε αρρύθμιστο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί 27 έτη εις βάρος του Δημοσίου, ζήτησε παραίτηση Τσίπρα και εκλογές.
Απαντώντας τις πρώτες πρωινές ώρες το Μαξίμου σήκωσε το γάντι και προσχωρεί μετωπικά στην αντιπαράθεση καταγγέλλοντας σχέδιο αποσταθεροποίησης με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι «ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός». Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι ότι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει το σχέδιο αποσταθεροποίησης, που έχει ενορχηστρωθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον στηρίζουν.
Τους απαντάμε: Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος. Τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις με την βούληση του ελληνικού λαού».
Είναι πρόδηλο, ότι η κυβέρνηση «κατάφερε» σε ένα προνομιακό πεδίο, να υποστεί μια δεινή πολιτική ήττα, εξαιτίας ερασιτεχνικών χειρισμών και ανεπίτρεπτων εμμονών που ήταν εξαρχής φανερό ότι δεν επρόκειτο να σταθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Βαρύ προσωπικό πλήγμα όμως δέχεται και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος προώθησε τον σχετικό διαγωνισμό με αμφιλεγόμενες μεθόδους και στηριζόμενος σε μια αμφίβολης επιστημονικής αξίας έκθεση για τον αριθμό των αδειών που συνέταξε κάποιο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας…
Η θέση που θα καταλάβει στον προσεχή ανασχηματισμό θα δείξει κατά πόσον οι συνέπειες θα περιοριστούν στο επίπεδο του (τσαλακωμένου) γοήτρου.
Τώρα είναι υποχρεωμένος να συρθεί σε συναινετικές λύσεις αναζητώντας συνταγματική διέξοδο μέσω της αρχής του ΕΣΡ στη νέα σύνθεση του οποίου οφείλουν να στέρξουν και τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιμένοντας στην πολωτική γραμμή, δυναμίτιζε την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Μέτωπο και με το ΣτΕ
Αντικειμενικά, εξάλλου, διαπιστώνεται προβληματική συγκατοίκηση στην κορυφή των Θεσμών με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να βάλλει ευθέως εναντίον του ΣτΕ, υπενθυμίζοντας πως είναι εκείνο, που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, εκείνο που έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ και εκείνο που έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται προσθέτως και από τις συνέπειες που προκαλεί, καθώς η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης, όπως σημείωσε:
- στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
- εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
- στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
- και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε πως το καθεστώς της δωρεάν νομής και χρήσης των συχνοτήτων έχει τελειώσει και προανήγγειλε ότι την προσεχή Δευτέρα η κυβέρνηση θα αναλάβει νέα νομοθετική πρωτοβουλία η οποία προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Την πολιτική ατμόσφαιρα διασχίζουν πολεμικές ιαχές, την στιγμή ωστόσο που για τη χώρα, όπως παρατηρούν οι αντικειμενικοί παρατηρητές, άλλα προέχουν…
Γιώργος Χατζηδημητρίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr