Στην ίδια περίοδο οι τιμές των προϊόντων διατροφής αυξήθηκαν κατά 7,1% στην ΕΕ και κατά 6,2% στην ευρωζώνη.
Συγκριτικά, τον Απρίλιο του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, οι τιμές των προϊόντων διατροφής είχαν αυξηθεί κατά 0,7% στην Ελλάδα, κατά 3,4% στην ΕΕ και κατά 2,5% στην ευρωζώνη.
Να σημειωθεί ότι οι τιμές αυτές αφορούν τα προϊόντα που προορίζονται για τα νοικοκυριά, εξαιρούνται δηλαδή τα προϊόντα που προορίζονται για χονδρική πώληση (ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια).
Η Eurostat σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι τον τελευταίο χρόνο οι τιμές
των προϊόντων διατροφής έχουν αυξηθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη
Ευρώπη, με υψηλότερους ρυθμούς από ό,τι ο πληθωρισμός.
Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2008 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2007 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 4,4%, ενώ οι τιμές των προϊόντων διατροφής αυξήθηκαν κατά 7%. Την ίδια περίοδο στην ΕΕ ο πληθωρισμός ήταν 3,6% (με τις τιμές των προϊόντων διατροφής να σημειώνουν αύξηση 7,1%) και στην ευρωζώνη 3,3% (με τις τιμές των προϊόντων διατροφής να σημειώνουν αύξηση 6,2%).
Αναλυτικότερα για τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων διατροφής, η Εurostat αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι τιμές σε ψωμί και σιτηρά αυξήθηκαν κατά 14,8% (10,7% στην ΕΕ και 9,2% στην ευρωζώνη), στο κρέας κατά 2,6% (4,1% στην ΕΕ και 3,6% στην ευρωζώνη), στα ψάρια και τα θαλασσινά κατά 4,1% (3,3% στην ΕΕ και 3,1% στην ευρωζώνη), στο γάλα, τα τυριά και τα αυγά κατά 8,1% (14,9% στην ΕΕ και 14,4% στην ευρωζώνη), στα έλαια και τα λίπη κατά 5,8% (13,2% στην ΕΕ και 8,3% στην ευρωζώνη), στα φρούτα κατά 11,4% (10,7% στην ΕΕ και 8,2% στην ευρωζώνη), στα λαχανικά κατά 6% (μείωση κατά 1,2% στην ΕΕ και μείωση κατά 2%
στην ευρωζώνη), στη ζάχαρη, τις μαρμελάδες και τις σοκολάτες κατά 4,4% (4,2%
στην ΕΕ και 4,1% στην ευρωζώνη) και, τέλος, στα υπόλοιπα προϊόντα διατροφής
κατά 4,1% (4,2% στην ΕΕ και 3,9% στην ευρωζώνη).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr