Για τρίτη συνεχή χρονιά οι άνδρες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και Διαδικτύου παρουσιάζουν ποσοστά υψηλότερα από τα αντίστοιχα των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τη διείσδυση του Διαδικτύου, το ποσοστό των γυναικών που το χρησιμοποιούν εκτιμάται περίπου στο 24,4% έναντι 36,1% στους άνδρες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατά την τριετία αυτή το ποσοστό των ανδρών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο αυξήθηκε κατά 8 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο γυναικείο πληθυσμό σημειώθηκε αύξηση περίπου 6 ποσοστιαίων μονάδων.
Εξετάζοντας τα σχετικά ποσοστά ανά περιφέρεια διαπιστώνεται ότι:
- Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων η διαφορά χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ανέρχεται σε 19%, σε αντίθεση με τις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου που σημειώνονται πολύ μικρότερες διαφορές.
- Η διάσταση που υπάρχει μεταξύ ανδρών-γυναικών σε επίπεδο επικράτειας ως προς τη χρήση του Διαδικτύου, καταγράφεται και σε επίπεδο περιφερειών, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να παρατηρούνται στις περιφέρειες Θεσσαλίας (άνδρες: 29,8% έναντι γυναικών: 13,1%) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (άνδρες: 36% έναντι γυναικών: 20,2%).
Σε ότι αφορά τη συχνότητα χρήσης του Διαδικτύου, το 56,2% των γυναικών χρηστών χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά το Διαδίκτυο, σημειώνοντας την τριετία 2005-2007 αύξηση της τάξεως των 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων.
Το σπίτι και η εργασία συνεχίζουν να είναι οι κύριοι τόποι πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, ενώ το Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να αποτελεί προνομιακό χώρο πρόσβασης των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες. Αντίθετα χώρος που αξιοποιούν κυρίως οι άνδρες για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι τα Internet Café.
Η αναζήτηση πληροφοριών για υπηρεσίες και προϊόντα, καθώς και η αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένουν οι πρώτοι λόγοι χρήσης Διαδικτύου και για τα δύο φύλα. Οι υπηρεσίες σχετικά με ταξίδια και διαμονή, αναζήτησης εργασίας ή αποστολής βιογραφικού σημειώματος για κάποια δουλειά φαίνεται να αξιοποιούνται κυρίως από το γυναικείο πληθυσμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το 2006, σημαντική αύξηση σημειώνεται ως προς τη χρήση του Διαδικτύου για ανάγνωση εφημερίδων και για τα δύο φύλα.
Συγκρίνοντας τη σχέση των Ελληνίδων με τις νέες τεχνολογίες με την αντίστοιχη εικόνα του γυναικείου πληθυσμού στην υπόλοιπη Ευρώπη διαπιστώνεται ότι μεγάλη διαφορά που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες σημειώνεται ως προς τη χρήση του Διαδικτύου για τραπεζικές συναλλαγές. Τέλος, φαίνεται ότι οι Ελληνίδες χρησιμοποιούν περισσότερο το Διαδίκτυο για
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr